Dagens soffcoach: Christoffer Granback

Vilken startelva tror du att Sir Alex Ferguson ställer upp med?
Jag tror startelvan blir De Gea; Rafael, Rio, Evans, Evra; Valencia, Carrick, Scholsey, Young; Rooney,RVP

Vilken formation och varför?
4-4-2 för att det är den formationen som United är tryggast med.

Finns det några frågetecken i elva? Kan Sir Alex överraska med någon skräll i elvan?
Det största frågetecknet är såklart Wazza, pga skadan & dödsfallet inom famijen. Jag tror han är hel från skadan samt att han vill spela idag och då kommer han få göra det. Även Vidic är ett frågetecken p.g.a. matchtempot i kroppen, så jag tror att SAF väljer att spela Evans istället.

Skrällen får väl vara Wazza pga omständigheterna.

Vem är lagets absolut viktigaste spelare? Vad gör denna spelare så pass viktig?
I dagens match så blir nog Carrick viktigast.

Det som gör Carrick viktigast på planen idag är att han måste stoppa Gerrard och Lucas från att ta kontroll över mittfältet. Skulle Carrick ha full koll på de två så blir det en ”Walk in the park” för United idag. 

Hur ser skadeläget ut i Manchester United?
 
Ando och Nani är tillbaka från skada och båda bör finnas med på bänken idag. Uniteds trupp ser väldigt intakt ut, för första gången på väldigt länge…

Vilka svagheter finner du hos motståndarlaget Liverpool?
Jag tycker Liverpools två mittbackar är deras största svagheter, vet inte ens om de är top 6 i ”mittbackspar” i ligan. Där ska vi se till att hota med bollar efter marken och våga dribbla oss förbi. Agger och Skrtel är väldigt oslipade i sin spelstil & drar lätt på sig varningar samt röda kort. Det ska vi dra nytta av.

Nyckeln till framgång i eftermiddagens match?
Nyckeln blir att våga stå högt upp med laget & sätta press på Liverpool i uppspelsfasen, Om Lucas & Gerrard får stå i lugn & ro, kommer dem hitta Suarez allt för ofta för att ett Unitedförsvar ska klara av att hålla tätt.

Hur tror du matchen slutar och vilka hamnar i målprotokollet?
3-0 Wazza x2, varav en på straff när Skrtel dragit på sig frilägesutvisning. RVP stänker in en frispark

En sedvanlig snackis, lagen emellan, är dagens domare Howard Webb. Ligger det något i snacket om att han favoriserar Manchester United eller är det rent skitsnack?
Det är rent skitsnack… eller?

Bortsett från dagens match är Silly Season igång på allvar. Hur ser du på Manchester Uniteds agerande på transfermarknaden? Bör man förstärka någon lagdel eller sälja av spelare?
 
Att värva i januari är inget jag tycker man ska göra.  Det är om man har mycket skador. De bästa spelarna är oftast ändå CUP-TIED. Sedan finns det så klart alltid en drömvärvning, men den kommer i sommar.. Crille ska hem!!!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply