CL-drömmen lever vidare för Sociedad efter sent kvitteringsmål

Sociedad låg med pressen på sig utmed den täta kampen mot Valencia, i jakten på den sista Champions League-platsen; men trots detta var det Real Madrid som kopplade grepp om matchen. Efter ett tidigt mål av Gonzalo Higuain och en utökning av José Callejon i den andra halvleken, fick hemmalaget en rejäl uppförsbacke att jobba sig upp för.

Ett reduceringsmål skulle dock inte behöva dröja alltför länge. Från straffpunkten, i den 64:e matchminuten, lyckades Xabi Prieto fixa 1-2; och 14 minuter senare jämnade Antoine Griezmann ut det hela till 2-2. Matchen var nu öppen och hetare än någonsin, och trots att baskerna kändes närmast ett ledningsmål så var det Sami Khedira som gav gästerna ledningen på nytt.

Men Sociedads spelövertag skulle slutligen få betala av sig. I matchen sista minut slog han till på nytt – Xabi Prieto – fast denna gång inte från straffpunkten. Detta innebär att drömmen om en plats i nästa säsongs upplaga Champions League lever vidare för Real Sociedad, då man i nuläget, med en omgång kvar, befinner sig två poäng under Valencia.