Chelsea säkrade Champions League-spel nästa säsong

Hemmalaget Aston Villa tog ledningen genom Benteke i matchminut 15, efter att lirkat bort Cahill och placerat in bollen enkelt bakom Cech, som stod på fel fot.

Chelsea spelade upp sig efter målet och skapade tryck på Villa. Med mycket bollinnehav och flera djupledslöpningar. Från bland annat Ba, som startade istället för Torres denna eftermiddag.

Precis innan halvtidvisslan fick Ramires sitt andra gula och det var tack och hej. Och är där med avstängd i sista matchen mot Everton. I en halvlek där Chelsea skapade sina chanser men inte utnyttjade de.

Direkt efter paus gjorde Benitez sitt första byte, Moses ut, Luiz in. För att stärka upp mittfältet.

Även Aston Villa skulle drabbas av en utvisning. Benteke fick sitt andra gula också den här dagen och fick kliva av. En oerhört viktig spelare för Aston Villa som missar nästkommande match.

Bara minuter senare går Chelsea på anfall och det är Lampard tagerar målrekordet i Chelsea efter ett fint förarbete av Mata.

På en av flera hörnor från Chelsea uppstår det kalabalik efter att Cahill elegant taget ner bollen och skjutit. Men bollen räddas precis på mållinjen och rensas precis bort framför Ba.

Efter längre Chelsea-press uppstod det målchanser på målchanser. Flera farliga frisparkslägen, många inlägg. Och när det endast återstod 2 minuter av ordinarietid snickrar Hazard och Cole upp ett läge till Lampard som från bara någon meters håll rakar in vinstmålet. Ett mål som skriver in Lampard i historieböckerna som den meste målgöraren i Chelsea genom tiderna. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365