Catania hemmaslog Parma

Tabelltian Catania tog sig an Parma FC hemma på Stadio Angelo Massimino på den ljuva söndagseftermiddagen på Sicilien. Det tog bara två minuter innan det rödblåa hemmalaget skulle öppna målskyttet, när Alejandro Gómez höll sig framme i straffområdet.

Pablo Barrientos hittade sin argentiske landsman, Alejandro Gómez, med en djupledsboll in i straffområdet där den sistnämnde inte gjorde några misstag misstag och enkelt placerade in 1-0 bakom Antonio Mirante.

Den första halvleken bjöd på en böljande spel åt bägge håll. Varken Catania eller de vitklädda Parma-gästerna, skapade några vassare lägen mot respektive målvakten och efter den första halvleken, gick Vincenzo Montellas manskap in med en 1-0-ledning.

I den andra halvleken började Parma piggt och efter bara tre minuter kom fransmannen Jonathan Biabiany högst på ett inlägg och nickade strax utanför.

Parma försökte komma framåt och var det aningen mer spelförande laget i halvlek nummer två. Men I Crociati lyckades aldrig skapa några vassare målchanser mot Mariano Andújar i Catania-målet och fortsatt 1-0 till det rödblåa hemmalaget. Gästerna skulle inte få det lättare, när Yohan Benalouane fick syna det röda kortet efter sin andra varning med 20 minuter kvar att spela.

Bortalaget jagade en kvittering med en man mindre spelad, men någon vidare kvitteringsforcering blev det inte. Catania höll undan och utökade dessutom ledningen genom Gianpaolo Bergessio i den 80:e minuten. Hemmalaget tog tre viktiga poäng och seglade upp på sjätteplatsen.. Gästande Parma åkte på sin tredje förlust för säsongen och ligger på plats nummer 14 i Serie A.