Brooks osannolik hjälte för USA

bet365

Tidigare under måndagen vann Tyskland klart över Portugal med 4-0. Vid midnatt, svensk tid, gjorde de sista två landslagen i gruppen entré – Ghana och USA. Och det som på förhand ses som en måstematch för båda landslagen, dömdes av en svensk domartrio med Jonas Eriksson i täten. Och USA fick en riktig drömstart.

Efter blott 29 sekunder tog nämligen USA ledningen när Clint Dempsey höll sig framme. Ett snabbt spel längs vänsterkanten gjorde att bollen tog sig fram till Clint Dempsey, som bröt sig in i straffområdet och sköt in bollen vid den bortre stolpen. Det femte snabbaste målet i VM:s historia.

USA fortsatte att vara riktigt bra i de första minuterna, men lyckades inte utnyttja sin press ytterligare. Istället fick man senare se Jozy Altidore skada sig och bli utbytt med en befarad sträckning i låret.

Ghana arbetade sig in i matchen och med halvtimmen spelad drog Asamoah Gyan iväg ett avslut som tvingade Tim Howard till en fin räddning. Och i slutet av första halvlek får Ghana en fin möjlighet till kvittering när Atsu avancerade fram med bollen längs vänsterkanten och spelade in bollen till Ayew. Men han misslyckades helt med avslutet från en central position i straffområdet och lagen gick till halvtidsvila med 1-0 till USA som resultat.

Efter halvtid fortsatte Ghana att pressa framåt där bland annat Muntari testade ett distansskott och Asamoah Gyan fick Tim Howard att arbeta med en vass nick. I den 59:de matchminuten gjorde Ghana ett öffensivt byte när Kevin-Prince Boateng klev in.

Och i den 82:a matchminuten kom kvitteringen för Ghana. Ett fint spel på vänsterkanten av Ghana slutade med att Asamoah Gyan klackade bak bollen till Andre Ayew som tryckte in bollen förbi Tim Howard i USA:s mål. 

Men när allt såg ut att falla isär för amerikanerna kom istället 2-1 för USA! En hörna från högerflaggan nickades distinkt in av en omarkerad John Brooks – hans första mål någonsin för USA. Målet var blytungt och Ghana lyckades inte skaka fram någon kvittering. Matchen slutade 2-1 till USA.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply