Brasilien utklassade Irak på Swedbank Stadion

Tidigare ikväll spelades alltså en landskamp i Malmö på Swedbank Stadion mellan Brasilien och Irak. Den brasilianska legendaren Zico som numera är förbundskapten för det irakiska landslaget fick se sina gubbar bli totalt utspelade av sina landsmän.

Matchen började med att Brasilien satte hög press på de irakiska spelarna samt att de släppte bollen snabbt mellan varandra. Efter att Samba-nationen totalt tagit över matchen så kom 1-0. Neymar drev bollen på mittplan och släppte en fin djupledsboll till Oscar som kyligt väntade ut Noor Sabri och satte dit ettan.

Kort därefter så assisterade den pånyttfödda Kaká Oscar som i öppen bur kunde sätta dit sin andra balja för dagen ock utöka resultatet till 2-0.

Kaká fick själv två fina lägen där han kunde ha gjort bättre ifrån sig, men den storspelande Sabri i målet kunde stoppa Real Madrid-spelaren från att måla två gånger om.

Den första halvleken avrundades med att Adriano serverat ett fint inlägg till Paulinho som nickade bollen i virket.

Andra halvleken startade med ett högt tempo. Brassarna var sugna efter mer mål och det blev det också – efter endast tre minuter kom det tredje målet. Kaká skulle denna gång överlista Sabri då han från en snäv vinkel kunde sätta bollen i nättaket efter en fin individuell prestation.

Hulk som varit en medelmåttig spelare under denna match skulle också få sina minuter i rampljuset. Hulken kunde sätta bollen i det bortre hörnet efter slarvigt försvarsspel från irakiernas sida och 4-0 var ett faktum.

Och inte kunde Neymar gå mållös från en sån här match? Från det vänstra hörnet i straffområdet kunde han knorra in bollen i det högra hörnet. (5-0 var resultatet nu, om någon av er tappat bort er).

Den inbytta Lucas Moura skulle också få sitt namn uppskrivet i matchprotokollet då han enkelt satte dit 6-0 från utanför straffområdet.

Efter nittio spelade minuter satte Martin Hansson pipan i munnen och avslutade lidandet för irakierna.

Jag vet inte vem jag tycker mest synd om. Irakierna som aldrig kom in i matchen eller Diego Alves som fick ett ynka skott på sig under nittio minuter.