Bologna-slaktaren slog till igen

Bologna tog sig till San Siro för att ta sig an ett Milan som var revanschsugna efter förra omgångens kryss. Till San Siro hade inte många Milanisti eller Bologneser hittat, denna Januari-dag. Ändå lyckades de supportrar som tog sig dit göra sig hörda.

Det var ett Milan som tog tag i taktpinnen direkt. Kreativiten fanns där med en utgångspunkt från mitten. Fina samspel och bra press men ändå fattades något i avslutsfasen. Man såg att det fanns någonting där men med Agliardis fenomenala räddningar så såg han ut att bli den store matchhjälten. El Shaarawy försökte från sin kant ett par gånger om men hade antingen för lite kraft i skottet, för rakt på Agliardi eller så var det helt enkelt för att Agliardi storspelade.

I Bologna hade man satt sina förhoppningar till den offensiva delen. Man ville kontra in mål, straffa Milan. Något man är bra på och tagit vara på denna säsong. Men ett tappert kämpande mittfält och ett excellent försvarsspel i Milan stoppade det mesta. Diamanti hade det förvånansvärt svårt mot vänsterbacken Constant. Kone och ”One-shot-goal” Gilardino var i princip osynliga matchen igenom.

Det var som sagt mycket kreativitet i Milan och kontringssugna spelare i Bologna. Men det stämde inte riktigt för något av lagen, båda hade det svårt vid den sista tredjedelen. Fram tills i princip 40e minuten. Då började anfallet i Milan använda kreativiteten och skott avlossades efter varandra. Det kunde mycket väl ha stått 2-0 när domaren blåste i pipan. Det gjorde det ej, 0-0 slutade första halvlek och man visste att andra skulle bli sevärd.

Milan fortsatte där man avslutade första halvlek, man skapade chans efter chans och Bologna hade i princip ingenting att säga till om. Agliardi (Bolognas målvakt) var den store mannen som förtjänar en enorm eloge för sin insats. För det krävdes ett sneskott av Pazzini som tog på svensken Antonsson som tråkigt nog råkade styra den i eget nät. Agliardi blev helt ställd och ställningen 1-0 till Milan i den 65e minuten – välförtjänt.

Bologneserna tog sig i kragen medans Milan lättade på sin. Man verkade tro att matchen var över för ett tag och det ville Bologna straffa Milan för. Man försökte ett par gånger men en storspelande Constant stoppade deras försök till anfall många gånger.

Milanisti började bli nervösa och Bologneserna började hoppas, fram tills att Pazzini gjorde sitt femte mål på två matcher mot Bologna, och vilket otroligt vackert mål det var! En fin mottagning följdes upp av en lobb över Bolognaförsvaret och en 180graders vändning som sedan vackert avslutades med en klinisk volley som hittade nätet, 2-0 i den 82a minuten!
Bologna studsade snabbt tillbaka och i ett anfall i den 84e minuten fick man till en nick som tråkigt nog för Mexes del tog på Mexes och retfullt nog letade sig in i nätmaskorna. 2-1 och match igen.

Bologna hade en del chanser mot slutet men Milan lyckades stå emot. Ett tappert kämpande Bologna föll tyvärr samtidigt som ett välförtjänt Milan hittade tillbaka till vinnarspåret.