Blytung förlust för Lagerbäcks Island

Det var inte bara Erik Hamrén som hade en tung afton i VM-kvalet. äve den förre svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck fick smaka på förlustens recept, när jombon Slovenien slog till med en stark 2-4-vinst i den isländska huvudstaden Reykjavik.

Efter att gästerna tagit ledningen genom Kirm i den elfte minuten, vände Island med två mål inom fem minuter av Bjarnasson och Finnabogason. Men efter det var det Slovenien som vände på matchen igen, efter att Birsa kvitterat fem minuter efter Islands ledningsmål. Och efter Cesar och Krhins mål i den andra halvleken sluitade dramat 2-4.

Ett tungt poängtapp för Island som inför matchen hade ett litet grepp om andraplatsen, men som nu tappar i striden om en plats i VM-playoffspelet.