Benteke straffade Arsenal dubbelt när Aston Villa skrällde

Äntligen är det dags för Premier League igen. Det tyckte i alla fall Arsenal-fansen fem minuter in i matchen när Olivier Giroud styr in 1-0 till hemmalaget efter en fin framspelning av Alex Oxlade-Chamberlain. Fransmannen har varit i strålande målform under Gunners försäsong, och han tar alltså med sig den till ligastarten.

Men aston Villa skulle ge en helt ny innebörd till uttrycket ”skrattar bäst som skrattar sist”. I den 22:a minuten sprang Aston Villas Gabriel Agbonlahor in i ett helt naket Arsenal-försvar och blev till slut nedriven av Wociech Szczesny i ett desperat försök att stoppa anfallet.

Resultatet blev istället straff, och fjolårets succéman Christian benteke klev fram till straffpunkten och bränner straffen. Äntligen är det dags för Premier League igen. Den tanken hann inte Arsenal-fansen tänka klart innan belgaren hade skickat in returen med pannan och 1-1 var ett faktum.

När lagen klev ut i halvtid kunde man känna den pessimistiska atmosfär som spred sig över hemmaklacken, men man hade en gnutta hopp om att laget skulle, precis som så många gånger förr, göra en bra andra halvlek, något som Arsenal faktiskt var bäst av alla på under fjolårets säsong.

Men så skulle det inte bli.

Trots att Arsenal öppnade starkt, med ett par vassa chanser från Tomas Rosicky, skulle det bara bli värre. I den 61 första minuten ångade Agbonlahor återigen in i Arsenals straffområde, bara att Laurent Koscielny gjorde en perfekt brytning – trodde han. Det såg ut som att tacklingen var på bollen först, men Aston Villas andra straff för matchen var blåst.

Christian Benteke gjorde inga misstag. han skickade in ledningsmålet hur säkert som helst och vändningen var fullbordad. Som om Arsenals misär inte var tillräckligt plågsam fick Koscielny sitt andra gula kort bara fem minuter senare, och den röda färgen på det andra kortet domaren sträckte upp i luften stack i ögonen på hemmlagets fans.

Nyförvärvet Antonio Luna kunde vrida om kniven ytterligare då han fastställde slutresultatet 3-1, med ett mål i sin debutmatch.

Efter slutsignalen fanns det en tanke som inte en enda Arsenal-supporter inte tänkte: äntligen är det dasg för Premier League igen.