Benitez: ”Ge mig en hel säsong i Chelsea så kan vi bli Premier League-mästare”

När Rafael Benitez presenterades som ny tränare för Chelsea sedan Roberto Di Matteo sparkades blev det starka prostester inom Chelseas supportergrupper. Redan i första hemmamatchen dömde de ut honom med lappar där det stod ”Rafa out”. Han har lyckats ganska bra sedan han kom till klubben och laget hänger på i ligan men är dock lite för långt bakom Manchesterklubbarna för att kunna utmana om ligatiteln på allvar. Idag spelar man sin match i FA-Cupens fjärdeomgång där man åker till Brentford för att försöka ta sig vidare till nästa omgång. 

Dessutom kan Chelsea trots förlusten i Klubb-VM finalen och uttåget ur Ligacupen fortfarande vinna Europa League och FA-Cupen. Idag går Benitez ut i engelska tidningen Daily Mail och förklarar hur svårt arbete det är att komma in i Chelsea mitt i säsongen med alla krav.

”Jag vill vara i ett topplag, och Chelsea är ett topplag med en bra potential. Jag kom mitt i säsongen, så jag kunde inte ändra för mycket och jag måste jobba med den truppen jag har”, säger Benitez.

”Det här laget har tilllräckligt med kvalité och det är en bra trupp men omständigheterna det här året har varit svåra. Det här är ett topplag och om de fortsätter göra rätt saker kommer de alltid utmana om titlarna”, fortsätter Benitez.

”Ge mig en hel säsong i Chelsea så kan vi bli Premier League mästare”, avslutar Benitez.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply