Benfica till EL-final efter kortdrama

Benfica lyckades vinna över Juventus i lagens första av två möten i Europa Leagues semifinal med 2-1, siffror som de regerande italienska ligamästarna ville vända på.

Man lyckades dock inte, trots dominans i både bollinnehav och målchanser, att hitta nätet bakom Jan Oblak i Benfica-målet.

Juventus fick dock en liten extra motivationsfaktor då den hårdföre Enzo Perez dragit på sig sitt andra gula kort och fick därmed lämna planen efter att ha synat det röda kortet.

Den gamla damen kunde dock inte förvalta detta, men i den 89:e minuten var det dags för det röda kortet att dras upp ur fickan igen. Då var det en spelare från bägge lagen som fick göra Perez sällskap i spelartunneln, då Mirko Vucinic och supertalangen Lazar Markovic rykt ihop lite väl rejält.

Under slutforceringen från Juventus sida fick man också in bollen i nät, efter att Paul Pogba hittat fram till en fristående Pablo Osvaldo med en akrobatisk pass. När den sistnämnde var på väg att slita av sig tröjan i ren extas viftade den assisterande domaren med sin flagga. Målet dömdes bort för offside, vilket också visade sig vara korrekt.

Matchens slutresultat förblev 0-0, men det hindrade inte de tillresta portugisiska fansen att fira. Deras lag hade gått till final för andra året i rad, medan Juventus missade chansen att få spela en final på sin hemmaplan. Benfica ställs mot Sevilla på Juventus Stadium den 14:e maj.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply