Ben Arfa borta resten av säsongen

Newcastle-mittfältaren Hatem Ben Arfa var tillbaka i första mötet mot Anzhi Makhachkala efter 12 veckor av skadefrånvaro. Tyvärr fick fransmannen kliva ut efter endast 64 minuters spel, därmed var han inte med i torsdagens returmöte på St James’ Park där hans Newcastle avancerade till kvartsfinal efter ett sent mål av Papiss Cissé.

Fransmannen kommer nu inte vara tillbaka förrän till nästa säsong. Managern Alan Pardew säger att man inte kommer chansa med Ben Arfa även om de går hela vägen till final i Europa League.

– Det är väldigt tråkigt att Hatem är skadad, men vi kan inte chansa med att spela honom även om vi når finalen. För vår del är det en förlust att tappa en sådan spelare så här i slutet på säsongen.

Pardew medger även att Ben Arfa har det där lilla extra som ingen annan i laget har, men att laget är tillräckligt starkt för att göra det som behövs.

– Han har det där lilla extra. Igår skulle han kunna öppna upp en dörr för oss när matchen var så stängd, just nu har vi inte den lyxen. Dock har laget varit bra på sistone och vi hoppas behålla formen till slutet av säsongen.   

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply