Bayern tog komfortabel seger

Bayern München åkte på säsongens första ligaförlust i förra veckan, när Bayer Leverkusen bröt trenden på Allianz Arena och segrade med 1-2. På lördagseftermiddagen var Bayern München rejält revanschsugna och plockade en komfortabel seger på Imtech Arena, när man segrade med siffrorna 0-3.

Det var Bayern München för hela slanten direkt. Det dröjde dock till den 40:e matchminuten innan nollan skulle spräckas, när Hamburg försvaret bjöd Toni Kroos på ett fint läge. Mittfältaren kunde lugnt och sansat vänta in en framrusande Bastian Schweinsteiger vid bortre stolpen, som slängnickade in 1-0 bakom René Adler i HSV-målet.

Hamburg-försvaret hade stått upp bra i den första halvleken och man kunde även få till ett par kontringar förbi Bayerns mittlås. Skärpan i avsluten var dock inte de bästa och bortamålvakten, Manuel Neuer, hade en relativt lugn dag på jobbet.

Men bara tre minuter in i den andra halvleken snurrade firma Ribery och Müller upp hemmaförsvaret. Fransmannen hittade Müller med en suverän djupledslobb som han tog ner och avancerade framåt. Mottagningen blev dock för lång, men det var inget Müller oroade sig för, då han istället bjöd på omgångens mål när han skruvchippade in bollen bakom en snopen Adler.

Gästernas fina anfall fortsatte och strax därefter var det återigen dags för René Adler att plocka ut bollen ur nätet. Ribery serverade Toni Kross som bombade in bollen vid förstastolpen och satte spiken i kistan.

Något reduceringsryck från hemmalaget kom aldrig och Bayern var istället nära på att utöka ledningen flera gånger om. Men fler mål på ett fullspäckat Imtech Arena blev det inte och de svartklädda tog sin nionde seger för säsongen. Bayern blir kvar i ligatoppen, medan Hamburger SV numera återfinns på plats tretton.