Bayern München krossade Barcelona

Det var ikväll dags för ett gigantmöte på Allianz Arena när hemmalaget Bayern München tog emot gästande Bracelona i Champions Leagues första semifinal. Lionel Messi var tillbaka i startelvan efter sin skadefrånvaro medan Bayern ikväll fick klara sig utan mittfältaren Toni Kroos på grund av skada.

Bayern satte direkt press på Barcelona med en hög press och redan efter två minuters spel fick Arjen Robben en fin chans att spräcka nollan, men holländarens skott räddades av Victor Valdes. Den höga pressen fortsatte och tillsammans med ett tätt försvarsspel hade Bracelona svårt att såga sig igenom Bayerns lagdelar.

Efter 25 minuters spel fick den tyska publiken jubla av glädje när Thomas Müller lyckades pricka in 1-0 med pannan. Efter en hörna kom bollen till Robben som lyfte in bollen i straffområdet, mittbacken Dante nickade ner bollen till Müller som med en språngnick fick Valdes att kapitulera.

Resultatet var så långt in i matchen rättvist då gästerna inte lyckades dyrka upp ett kompakt Bayern som ständigt ställde om via kontringar, 1-0 till tyskarna i paus.

Hemmalaget fick en drömstart på den andra halvlek när Mario Gomez kunde placera in 2-0 i tom bur. Hörnan kom från höger som Müller nickade ner till Gomez som, i en misstänkt offsideposition, kunde sätta bollen i tom bur.

Bayern fortsatte att göra det väldigt svårt för Barcelona som inte gick att känna igen. Man hade ett lågt bolltempo och slog många felpassningar som Bayern utnyttade genom sylvassa kontringar och det skulle bli ännu värre för spanjorerna när Arjen Robben utökade Bayerns ledning till 3-0 i den 73:e minuten. Efter att bollen nått Robben på högerkanten överstegade han sig förbi Jordi Alba med hjälp av Müller som kontroversiellt plockade bort Alba. Sedan kunde Robben fint placera in den vid den vänstra stolpen.

Det var inte slut på Barcelonas mardrömskväll, för i den 82:e minuten skulle Thomas Müller bli tvåmålsskytt när även han styrde in bollen i tom bur efter ett fint inspel av David Alaba. Bayern krossade Barcelona med hela 4-0 och har ena benet i Champions League-finalen.