Bale skadad när Basel chockade Spurs

Det var dags för det första kvartsfinalmötet i Europa League mellan Tottenham och Basel där det för mötet ägde rum på White Hart Lane i Norra London. Där inledde bortalaget piggast och skapade direkt tre vassa målchanser inom den första kvarten. Därefter vaknade Tottenham upp en kvart, även de skapade vassa målchanser vilket man såg. Det var en öppen match där anfall och mittfält tillläts anfalla mycket och komma fram till inlägg och inspel i straffområdet.

Men det skulle släppa rejält för Basel efter halvtimmen spelad när Marco Streller först prickade stolpen, returen kunde Valentin Stocker dock stöta in och redan nu hade schweizarna överraskat men de var inte nöjda där utan de utökade ledningen bara fyra minuter senare när Fabian Frei när han nickade in tvåan för Basel. Det var en väckarklocka för Tottenham att detta inte höll, särskilt inte när man som Scott Parker missar öppet mål. Dock skulle man få in en reducering före paus när Emmanuel Adebayor satte dit bollen i mål efter 40 minuters spel som också blev första halvlekens sista mål.

Tottenham höjde sig till viss del i andra halvlek, dock var Basel fortfarande bra och gjorde matchen mycket rolig nu tack vare sin offensiva bortafotboll som är mycket positivt att se. Spurs började så smått att vara spelförande som man förväntas vara på hemmaplan. Det gjorde att man fick utdelning i sin jakt på kvittering när Gylfi Sigurdsson bröt inåt i banan och dunkade upp bollen i nättaket, snyggt mål av isläggningen. Dock skapade Basel väldigt vassa målchanser och var effektivare i anfallsförsök än vad Tottenham var och borde kanske sattit 2-3 när Mohamed Salah fick ett friläge sedan nyligen inbytte Michael Dawson slarvat i en brytning. Dock sköt Salah över som tur var för Tottenham.

Matchens underhållningsvärde avtog sedan när båda lagen började vara rädda om resultatet, även Tottenham som inte ville öppna upp sig och ge Basel möjlighet att göra ett tredje mål eftersom de redan lät Basel skapa vassa målchanser. Sett över hela matchen var Basel det bättre laget och bjöd upp till en härlig match. Inga fler mål gjordes i matchen, dock blev poängen dyrköpt för Tottengham eftersom Gareth Bale skadades på tillläggstid och vred till foten ordentligt. Där är det frågan om hur många veckor han blir borta från spel. Dock bäddar resultatet 2-2 för en härlig retur och framförallt en öppen retur som kan sluta hur som helst.