Ayew avgjorde inför hemma-fansen

Marseille har haft en liten dipp i ligan, men trots det hängt på i toppen av tabellen. Dagens hemmamatch mot Saint Etienne var på många sätt viktig, då en vinst skulle stärka deras tredjeplats med samma poäng som förstaplacerade Paris Saint Germain och med sex poäng ner till fjärde-placerade Rennes.

Den första halvleken var en chanslös sådan. Mycket spel på mitten och lite på offensiv planhalva. Varken Marseille eller bortalaget lyckades skapa speciellt farliga lägen, och det var först i den 45:e minuten som storebror Ayew lyckades nicka in ett ledningsmål för hemmalaget Marseille. Sekunden senare blåste Olivier Thual av den första halvleken som också slutade 1-0.

Saint Etienne var det bättre laget under den andra halvleken och pressade tillbaka Marseille för att kunna få in en kvittering. Hemmalaget höll dock tätt bakåt och besegrade till sist Saint Etienne med 1-0.

Marseille är allt jämnt med i toppen och ligger på en tredjeplats med samma poäng som ovanstående Lyon och PSG. Saint Etienne är placerade som tia.