Aspas frälste Celta Vigo

Celta Vigo har sedan en tid tillbaka kämpat i botten av La Liga och måste nu börja vinna matcher för att hålla sig kvar. Fredagens kvällsmatch på Municipal de Balaidos var ett steg i rätt riktning, då de plockade en poäng mot erkänt dukitiga Athletic Bilbao.

Hemmalaget var dock det lag som började matchen bäst och satte fart på anfallsspelet från start. De var länge nära att peta in bollen och skapade i den 36:e minuten matchens dittills hetaste läge när mittfältaren Alex Lopez nickade bollen i ribban. Athletic tog vara på Celta Vigos miss och var istället säkerheten själva när de i den 43:e minuten prickade in matchens första mål signerat mittfältaren Oscar De Marcos. Den första halvleken slutade 0-1.

Den andra halvleken var en svängig sådan och skiftade ständigt mellan försvarsspel och anfallsspel för hemmalagets del. Det var dock tillslut anfallsspelet som vägde över och gav möjligheten för Iago Aspas att kvittera, vilken han tog och stänkte in 1-1 i den 84:e minuten.

Matchen slutade därefter just 1-1.