Arsenal krossade uddlöst Sunderland

Då var det dags för Premier League-spel på Emirates Stadium igen – denna gången med ett något stukat hemmalag efter den tunga förlusten mot Bayern München i veckan, mot ett i sin tur formstarkt Sunderland som vunnit sina två senaste matcher. Detta faktum skulle dock inte spela någon roll utan Arsenal krossade Sunderland med 4-1.

Den första halvleken skulle bara hinna bli fem minuter gammal innan Jack Wilshere efter ett fint kombinationsspel hittade fram till Oliver Giroud som säkert placerade in 1-0-målet för Londonlaget.

Arsenal fortsatte sedan att äga matchen och efter dryga halvtimman spelad var det dags för Giroud att få nätkänning igen, denna gången efter att Premier League-debuterande Santiago Vergini olyckligt spelat fram fransmannen som iskallt bredsidade in sitt andra mål i matchen.

Tio minuter senare skulle ett i vanlig ordning välfyllt Emirates Stadium bjudas på ett av säsongens vackraste mål, detta efter en rad läckra kombinationer som avslutades med att en stekhet Giroud vinklade fram bollen till Thomas Rosicky som elegant chippade bollen över Vito Mannone i Sunderland-målet.

Arsenal fortsatte att trumma på i den andra halvleken och med tio minuter spelade skulle hemmapubliken få jubla igen efter att Laurent Koscielny nickat in en väl slagen hörna av Santi Cazorla.

Med knappa tio minuter kvar av fulltid skulle även Sunderlandfansen få jubla –  detta efter att stjärnförvärvet Emanuele Giaccherini smällt dit reduceringsmålet med ett vackert distansskott.

Men några fler mål blev det inte i matchen utan Arsenal hakar med detta på Chelsea i den absoluta tabelltoppen.