Argentina till VM-final efter straffdrama

Tyskland fullkomligt krossade Brasilien med sinnesjuka 7-1 under tisdagskvällen, och avancerade därmed till final. Under onsdagskvällen skulle deras finalmotståndare utses, då Holland och Argentina drabbade samman i Sao Paolo.

Det var dock inte något utav lagen som bjöd upp till dans, utan den första halvleken slutade mållös, och faktiskt helt tom på målchanser. Lionel Messi provade med en frispark, som Jasper Cillessen enkelt klistrade. Det säger en del om hur ointressant matchens första 45 minuter var.

I ärlighetens namn var inte den andra halvleken mycket mer underhållande. Läget var stabilt – väldigt chansfattig, det vill säga. Argentina gick framåt under vissa perioder, med många skott som gick på första bästa holländare. De argentinska fansen fick dock jubla när de såg att Gonzalo Higuain gjorde mål, eller i alla fall nästan. Det såg ut som att Napoli-anfallaren lyckades trycka in bollen i nät, men den hamnade precis utanför istället. Dock blev han avvinkad för offside, så målet hade ju tyvärr inte räknats i vilket fall.