Argentina kom undan med blotta förskräckelsen – kryssade borta mot Bolivia

Båda lagen kom till matchen med två helt olika resultat i bagaget. Bolivia fick storstryk mot Colombia med Falcao i spetsen med 5-0 medans Argentina enkelt besegrade Venezuela med 3-0. Nu var det dock helt olika förutsättningar. Det är sedan tidigare känt att det är oerhört svårt och jobbigt att spela mot Bolivia borta i och med den tunna höghöjdsluften som gör det svårt för spelarna att andas, vilket inte minst Argentina fick känna på i tidigare kvalspel när de blev krossade med hela 6-1 mot Bolivia. Nu var det dags igen för Messi, Higuain och grabbarna att åka till Bolivia.

Det började illa för Argentina, Bolivia tog ledningen i matchen genom Marcelo Martins på nick i den 25:e matchminuten. Argentina tryckte sedan på för en kvittering och fick strax innan pausvilan in en kvittering genom Ever Banegas panna. 1-1 efter den första halvleken och ett helt okej resultat för både Argentina och Bolivia.

Argentina ville dock ha mer, inte minst Leo Messi som testade sina snabba driv med bollen. Sex minuter före slutat så fick Messi ett jätteläge helt ensam framför Bolivia-målvakten Sergio Galarza men han brände läget.

Matchen slutade 1-1 och med tanke på matchen senast lagen emellan så var det här en klart förbättring, även om Argentina självklart går för seger i alla matcher de spelar. Sin VM-kvalgrupp leder de relativt komfortabelt, fyra poäng ner till tvåan Ecuador som krossade Paraguay tidigare ikväll med hela 4-1, ett Paraguay som underpresterar enormt och ligger sist i gruppen. Trea i gruppen är Colombia som dock har en match mindre spelad, en match som spelas imorgon borta mot Venezuela, och de kan vid seger gå upp på en andraplats och då vara två poäng bakom Argentina.

Toppen av skytteligan kryllar av toppspelare, eller vad sägs om Higuain, Messi, Suarez och Falcao som innehar toppen i skytteligan, men det är Higuain som leder den med nio mål gjorda.