Agger matchvinnare när Liverpool vann

Matchen inleddes med en tyst minut för att hedra Stephen Packer, nioåring som tillhörde Liverpools akademi, som avled i veckan. Liverpool satsade allt redan från matchstart men det såg ändå ut att bli en ny stolpe ut match. När Agger snyggt nickade in 1-0 i 43:e minuten hade Liverpool prickat ramen redan två gånger. Southampton hade inte mycket att stå emot med och Liverpool hade hela 12 skott på mål. Men trots spelövertag i 90 minuter lyckades inte hemmalaget utöka sin ledning. Southampton hade ett farlig läge att kvittera när Lambert testade lyckan från distans. Reina var dock vaken och kunde styra ut till hörna.

Liverpool fortsatte i andra halvlek att gå fullt ut men trots farliga lägen så lyckades man inte få dit ett 2-0 mål. Närmast var Enrique som provade på volley från kanten av straffområdet.

I och med vinsten klättrade Liverpool upp på en elfte plats i tabellen, före Fulham. Saints ligger kvar i bottenstriden, på en 18e plats.