Adan räddade Betis i Sevilladerbyt

Spaniens hetaste derby ägde rum i Europa Leagues andra slutspelsrunda och det första mötet tog plats på Ramon Sanchez Pizjuan.

Hemmalaget Sevilla inledde i rasande fart och Carlos Bacca letade sig fram till ett friläge redan efter 13 spelade sekunder. Antonio Adan i Betis-målet avvärjde dock skickligt till en hörna.

Sevilla tryckte på och hade ytterligare ett par fina chanser innan bortalaget Betis tog ledningen. I matchens 15:e minut nådde inlånade Leo Baptistao högst på ett inspel och nickade in 0-1 bakom Beto.

Matchen fortskred i ett klart Sevillaövertag och man brände en rad heta chanser. Betis tog bättre vara på sina chanser och kunde efter ett par fina anfall göra 0-2 i minut 77 genom Salva Sevilla.

Real Betis håller undan och skaffar sig ett ypperligt utgångsläge inför returen på Benito Villamarin.