33-åringen får chansen i landslaget

Weidenfeller har länge varit en viktig kugge i Jürgen Klopps lagbygge och har kammat hem dubbla ligatitlar, en cupseger samt en silverpeng i Champions League. Tysklands förbundskapten Joachim Löw har noterat målvaktens storspel och ger honom nu chansen i landslaget. Dortmund-spelaren är en av 24 spelare som är med i truppen mot Italien och England den 15 respektive 19 november, skriver Eurosport.

– Manuel Neuer är nummer ett och vi vet att vi har Rene Adler och unga Ron-Robert Zieler och Marc-Andre ter Stegen, säger Löw. 

– Vi har bra koll på Roman Weidenfeller och har sett hans starka insatser i ligan och i Champions League. Vi är glada att han är med och vi vill lära känna honom bättre.

Tysklands trupp:

Målvakter: Manuel Neuer (Bayern München), Rene Adler (Hamburg SV), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund)
Försvarare:
 Jerome Boateng (Bayern München), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels(Borussia Dortmund), Marcell Jansen (Hamburg SV), Philipp Lahm (Bayern München) Per Mertesacker (Arsenal), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Heiko Westermann (Hamburg SV);
Mittfältare:
 Lars Bender (Bayer Leverkusen), Sven Bender (Borussia Dortmund), Julian Draxler(Schalke 04), Mario Götze (Bayern München), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), Sidney Sam (Bayer Leverkusen), Andre Schürrle (Chelsea);
Anfallare: 
Miroslav Klose (Lazio), Max Kruse (Borussia Mönchengladbach)

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply