bet365

Topp 10: Spelare som svek sina klubbar

bet365

Fotbollsvärldens största svikare

Vilka är fotbollens största svikare? Fotbollsvärldens värsta svikare får det inte lätt med fansen. Det finns en sak som är värre och gör mer ont än att ens fotbollslag förlorar och det är när en spelare sviker sitt lag och byter ett konkurrerande lag. Detta är något av det värsta en spelare kan göra och något som gör att fansen blir riktigt förbannade och börjar ibland hata spelaren ifråga.

Fotbollshistoriens största svikare

Spelare som föråt sina klubbar är något som blivit vanligare på senare tid. Fotbollsspelare som sviker sina klubbar uppskattas av normalt av inga fans trots att det blivit mer vanligt förekommande än tidigare. Sedan finns det naturligtvis olika grader av svek i fansen ögon. I många fall har spelarna tvingats att byta lag för att få mer speltid och detta är normalt något som accepteras av fansen.

Fotbollsvärldens största förrädare

Helt ärligt, det värsta är när du har en fotbollsidol för flera säsonger i ditt favoritlag och köper matchtröjor med spelarens namn och nummer. Sedan väljer spelaren att svika laget och går över till ett kanske den värsta konkurrenten för att de erbjudit lite mer pengar. Din favoritspelare väljer pengarna före din favoritklubb och skriver på för en konkurrent. Som fan blir man naturligtvis både förtvivlad och ilsken. Det är just detta beteende som fått spelarlönerna att skjuta till höjden. Inte så konstigt att några av de rikaste fotbollsspelarna i världen tjänar multum. Alla fans är överens om att det bästa en fotbollsspelare i ens lag kan göra är att förbli lojal mot klubben då lojalitet uppskattas av alla fans. Här kommer vår lista med några av fotbollsvärldens största förrädare som inte varit lojala mot sina klubbar utan jagat pengarna.

10. Ashley Cole

Ashley Cole flyttade till Chelsea från Arsenal. En flytt som var väldigt ful i mångas ögon. Arsenal erbjöd spelaren ett nytt kontrakt med mindre betalt men i slutändan kan man inte beskylla Gunners för flytten. När Chelseas bud kom var han inte i sin bästa form och med handen på hjärtat var det en otrolig synd att göra flytten.

9. Wayne Rooney

Wayne Rooney sade att han aldrig har svikit någon klubb men innan han skrev på för United fick han ett erbjudande om ett nytt kontrakt med Everton, men bland annat lönen var bättre i Manchester United och därför gick han dit istället. Därför anses han vara en förrädare.

8.  Alan Smith

Om det fanns någon fotbollsspelare utan någon skam i kroppen skulle det vara Alan Smith. Precis efter att hans klubb Leeds United blivit nedflyttade valde han att lämna klubben för spel i Manchester United. Han kunde stannar i Leeds för att hjälpa de att komma tillbaka till Premier League men valde att lämna. Leeds har fortfarande inte kommit tillbaka till den engelska högstadivisionen.

7. Paul Ince

Paul Ince, även kallade Mr. Liverpool spelade både för Liverpool och Manchester United. Han kunde inte brytt sig mindre om tröjan när väl pengachecken kom fram. En av de värsta händelserna var när han bar en Manchester United-tröja under tiden som han fortfarande spelade i West Ham United

6. Nick Barmby

Den före detta mittfältaren har bytt klubb ett flertal gånger. Han spelade bland annat i Tottenham och Middlesbrough innan han bar av till Everton. Efter fyra säsonger i Everton valde han att skriva på för Liverpool, ett beslut som inte var speciellt välkommet av fansen. Men egentligen kan man ju inte anklaga honom för att vara en förrädare, det var ju de nya klubbarna som erbjöd mer i lön.

5. Jermain Defoe

Denna är klassisk. Jermain Defoe såg sig själv som en världsspelare så mycket så att han lämnade in förfrågan om att få lämna West Ham mindre än 24 timmar efter att klubben flyttats med till Championship 2003. Om man nu var en så pass stor stjärna som gjorde många mål, hur kunde West Ham då bli nedflyttade?

4. Harry Redknapp

Väldigt många irriterar sig på Harry Redknapp då man anser att han är en stor förrädare. Han flyttade från Portsmouth till Southampton för att sedan flytta tillbaka till Portsmouth efter endast en säsong. Därefter flyttade han till Tottenham vilket retade upp West Hams fans. Redknapp hade varit i West Ham både som spelare och tränare.

3. Mo Johnston

Mo Johnston uttalade sig i nationell tv om hur mycket han älskade sin före detta klubb Celtic när han lämnat klubben för spel i Nantes. Många Celtic-fans blev glada över nyheterna men Johnston kom istället att skriva på för…. Glasgow Rangers! Hela aktionen var inte speciellt smidig då han sa precis vad fansen ville för att sedan svika de dagen efter.

2. Luis Figo

Är det värt att förråda sin klubb för 37 miljoner euro? Jadå!. Detta enligt Luis Figo. Spelaren gjorde en väldigt en makaber flytt när han valde pengarna och flyttade från FC Barcelona till Real Madrid och skrattade hela vägen till banken. Det kastades bland annat spritflaskor och grishuvud mot Figo när han kom tillbaka till Camp Nou.

1. Sol Campbell

Sol Campell anses av många vara fotbollens största svikare. Sol Campell var en modig typ. Efter att han spelat 9 år i Tottenham började han bråka med White Hart Lane-klubbens ledning och rev sitt kontrakt. Detta gjorde att man inte fick några pengar för honom. Campbell flyttade då till värsta rivalerna Arsenal. Snyggt jobbat Sol!

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply