Officiellt: Ashley Cole till LA Galaxy

Officiellt: Ashley Cole till LA Galaxy

LA Galaxy värvar Ashley Cole

På onsdagen står det klart att Los Angeles Galaxy värvar Ashley Cole efter att spelaren spenderat två säsonger Serie A och Roma.

Ashley Cole är nästa spelare att flytta till USA och MLS. På onsdagen offentliggjorde LA Galaxy att man kommit överens med den före detta Arsenal och Chelsea-spelaren om ett kontrakt. Ännu är inget påskrivet men man är överens med spelaren och klubben har gått ut med att engelsmannen kommer att spela i klubben när säsongen drar igång.

– Ashley är en av världens mest framgångsrika försvararna och har spelat på högsta nivå under hela sin karriär. Han kommer att bidra med värdefull rutin och kunskaper och vi ser fram emot hans medverkan i klubben denna säsong, sa klubbens General Manager Bruce Arena.

Varit på gång i en månad

Redan dagen innan julafton skrev vi på Silly Season Sverige om att Ashley Cole vill flytta till LA Galaxy. Nu fick försvararen som han ville, efter rykten om bland annat att flytta till Aston Villa.

De första uppgifterna menade att Aston Villa var mycket nära ett lån av Ashley Cole. Uppgifterna dementerades av Aston Villa, speciellt när man kallade tillbaka vänsterbacken Aly Cissokho från Porto. Konklusionen blir att Cole istället flyttar till USA och bli lagkamrat med Robbie Keane och Steven Gerrard i LA Galaxy.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply