VM börjar äntligen bli intressant när vi nu går in i kvartsfinalerna. Det är nu vi får se om Lionel Messi och Neymar kan ta sig fram och leverera

VM börjar äntligen bli intressant när vi nu går in i kvartsfinalerna. Det är nu vi får se om Lionel Messi och Neymar kan ta sig fram och leverera

Tjugofyra lag har redan blivit utslagna från VM 2022, men för de återstående åtta nationerna har turneringen bara börjat. Adam Bate förklarar varför historien visar oss att det som händer härnäst kommer att definiera karriärerna, inte vad vi har sett hittills i Qatar. Se och spela på fotboll live =>

Spanien inledde VM med en bra start och gjorde sju mål mot Costa Rica. Nu är de dock ute ur tävlingen. England har gjort en bra match men Frankrikes Kylian Mbappe står i deras väg. Brasiliens starka insats har dämpat förväntningarna på båda lagen.

Även om det mesta av fokus och uppmärksamhet riktas mot de lag som har tagit sig till kvartsfinalerna finns det fortfarande hopp för supportrar till de lag som inte har avancerat. Portugal bevisade detta i sin sista match före kvartsfinalen genom att ge en strålande prestation. Detta visar bara att turneringen verkligen börjar nu, som man säger. Och historien stöder detta påstående.

Många vinnare har tidigare knappt klarat sig i gruppspelet. Det finns faktiskt en berömd vinnare av den gyllene stöveln som inte spelade alls förrän i kvartsfinalen! Detta visar bara att allt kan hända senare i turneringen.

Diego Maradonas legendariska insats i VM 1986 är fortfarande ett gott minne för argentinarna. Han ledde sitt lag till seger mot Uruguay i åttondelsfinalen med en modig och briljant insats, följt av ytterligare ett mål mot Italien i kvartsfinalen. Se och spela på fotboll live =>

I början av Mexiko 86 var Brasilien det lag som man skulle se. De gjorde nio mål i sina fyra första matcher utan att få något svar. Detta satte Bilardos lag under press då de kritiserades för sina svaga prestationer. ”Diego sa själv till mig: ’Vi är ensamma om det Och se vad som hände sedan.”

Maradonas två mål mot England förändrade inte bara matchen, utan även hans liv. I vad vissa skulle säga var en ännu bättre prestation gjorde han mål igen i semifinalmatchen mot Belgien. Och som grädde på moset stod han för passningen till Jorge Burruchagas segermål i finalen mot Västtyskland.

sent i turneringen kan saker och ting förändras i hur folk ser på saker och ting. Före kvartsfinalen i VM 1998 spelade Zinedine Zidane färre matcher än Bernard Diomede. Men efter att hans två mål ledde laget till seger i finalmatchen och efter att han blev utvisad mot Saudiarabien, vilket gav honom två matchers avstängning, förändrades folks uppfattning om honom.

Zidane förklarade att han inte ansåg att han hade misslyckats på något sätt efter semifinalen, vilket är viktigt eftersom han kände ett behov av att säga det överhuvudtaget. Han fortsatte med att erkänna att även om han inte hade gjort mål än så fanns det fortfarande en match kvar. Och visst gjorde Zidane mål i nästa match.

Zidanes andra röda kort i VM kom 2006 mot Italien, en nation som mer än någon annan har bevisat att en långsam start inte nödvändigtvis innebär att man inte kan vinna. År 1982 spelade de oavgjort i sina tre första matcher och vann ändå hela turneringen.

Trots sina mindre bra prestationer inför kvartsfinalen 2006 lyckades Italien ändå ta sig till den tack vare en straff i stopptid mot Australien. Vid den tidpunkten var Brasilien favoriter eftersom de var regerande mästare och skulle ha hemmafördel, men Tyskland och Argentina hade också spelat bra.

Lionel Messi som Spelar i Argentinas VM-truppen har gjort ett mål under åttondelsfinalen och har en chans att bli bästa målskytt i VM 2022. Argentina har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare . Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply