Vem vann Champions League 2022? Vilket lag vann Champions League 2022?

Vilket lag vann Champions League 2022?

Vem vann Champions League 2022? Vilket lag vann Champions League 2022? Vem vann finalen i Champions League 2022? Champions League säsongen 2021/22 avslutades genom Champions League-finalen 2022 som spelades på lördag den 28 maj 2022 på Stade de France i Saint-Denis, Frankrike, med avspark kl. 21:00.

2022 års Champions League-final var den 67:e finalen, och den 30:e sedan den döptes om från Europacupen till Uefa Champions League, av Europas främsta fotbollsturnering. I finalen så möttes de två klassiska lagen Liverpool och Real Madrid. Inför finalen hade Liverpool redan en förlust i bagaget mot Real Madrid då man förlorat 2018- års turnering mot Real. Spanjorernas senaste Champions League-vinst var 2018 då man slog Liverpool med 3-1 i finalen på Olympiastadion, Kiev.

Vem vann Champions League 2022? Vilket lag vann Champions League 2022?

Champions League-finalen 2022 – historiskt möte på Stade de France i Saint-Denis!

Vi började Champions League säsongen 2021/22 med frågan ”Vem vinner Champions League 2022?” och nu har vi fått svaret på frågan vem vann Champions League 2022? Svaret på frågan är nu klart och det är Real Madrid som vann med resultatet 1-0. Vinicius Junior stod för målet som avgjorde finalen. Matchhjälten var ingen mindre än Reals målvakt, Thibaut Courtois, som räddade många av Liverpools målchanser. Se och spela på fotboll live =>

Vad får Champions League-vinnaren?

Champions League-vinnaren får en rejäl pengapåse innehållande närmare 100 miljoner euro. Här kan du läsa mer om prispengarna i Champions League. Utöver vinstpengarna och äran så får Real Madrid även möta vinnarna av Europa League-finalen, Manchester United från Premier League, vid Uefa Super Cup 2022.

Vad innebär Champions League-titeln?

Vi håller koll på alla Champions League-vinnare genom tiderna och uppdaterar våra Champions League-listor löpande. Nu kan vi presentera resultatet av Real Madrids vinst på Stade de France och vad det fått för konsekvenser på Champions League-statistiken.

Real Madrid är laget med flest Champions League-titlar i Europa

Real Madrid nu har nu tagit tolv Champions League-titlar och är nu det lag som har vunnit Champions League flest gånger.

Madrid har blivit staden med flest Champions League-titlar i Europa

Tack vare Real Madrids Champions League-vinst och lagets numera tolv titlar så har staden Madrid klivit upp till att vara staden med flest Champions League-titlar i Europa. Tidigare delade man förstaplatsen med italienska Milan som har tio titlar.

Spanien landet med flest Champions League-titlar i Europa

Tack vare Real Madrids Champions League-seger och lagets numera 14 titlar och FC Barcelonas 5 titlar så har landet Spanien ökat avståndet till tvåan Italien ytterligare. Spanien har nu 19 titlar totalt är landet med flest Champions League-titlar i Europa. Se och spela på fotboll live =>

Vem vann Champions League 2022?

Karim Benzema säkrade sin femte Champions League titel

Karim Benzema kan även vara stolt privat. Då han säkrat sin femte Champions League-titel så har han tagit sig in i finrummet och vår lista innehållande spelare med flest Champions League titlar. Andra Real Madrid spelare som säkrade sina femte Champions League titlar är Dani Carvajal och Luka Modrić.

Karim Benzema säkrade även Champions League skytteliga 2022

Vem vinner skytteligan i Champions League 2022? Svaret på den frågan var mer eller mindre klart innan finalen på Stade de France. Karim Benzema ledde skytteligan överlägset och det var bara Robert Lewandowski som hade gjort tillräckligt med mål för att hota honom. I finalen blev det inga nya mål för Karim Benzema, men det behövdes inga mål för att vinna skytteligan.

Karim Benzema vann således Champions League skytteliga 2022 och blev därmed Champions Leagues nya skyttekung. Inte nog med det så är han även den som har gjort flest mål i Champions League genom tiderna.

Vilket lag vann Champions League 2022?

Vinnare av Champions League genom tiderna?

Vilket lag, land, stad och vem har vunnit champions League flest gånger? Här får du svaret på några av de vanligaste frågorna när det gäller Champions League och antalet vinster och titlar:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply