Vem vann Superettan 2016? Vilket lag vann Superettan 2016? Vinnare!

Vinnare Superettan 2016!

Vilket lag vann Superettan 2016? Vinnare Superettan 2016! Efter en rasslande avslutning vann till slut Sirius IK Superettan, det trots att Uppsala-laget förlorade borta mot Dalkurd i den avslutande omgången. De hade ständigt toppkänning av konkurrenterna som bestod av just Dalkurd, men även Halmstad och AFC United. De sistnämnda knep andraplatsen och dessutom ett avancemang till Allsvenskan. Även Halmstads BK gick upp till den högsta divisionen, det krävdes dock en kvalrysare mot Helsingsborgs IF innan de kunde garantera avancemanget.

Vem vann Superettan 2016?

AFC hade vid ett mål till i sin avslutande match mot HBK tagit första platsen, men det nyblivna Eskilstuna-laget hade dock ingen stress. De visste att oavsett vad resultatet skulle bli hade de som sämst andraplatsen, vilket skulle garantera en uppflyttning.

För Sirius del såg det stundtals ut som att de skulle kunna tappa serieledningen, trots ett att de lett Superettans tabell under nästan hela säsongen. I slutomgångarna kom nerverna, samtidigt som de redan visste att avancemanget var klarat, så trots poäng tapp i slutet gick det hela vägen.

IK Sirius vann alltså  Superettan 2016.

Startelva IK Sirius 2016

Nedan finner ni IK Sirius startelva i den sista matchen mot Dalkurd.

IK Sirius ställde upp med ett 4-4-2. Här är IK Sirius startelva mot AFC United:
Benny Lekström, Jakob Bergman, Patrick Hopkins, Oscar Pehrsson, Jesper Arvidsson, Moses Ogbu, Kim Skoglund, Niklas Thor, Kingsley Kofi Sarfo, Ante Björkebaum, Ian Sirelius.

Vinnare Superettan genom tidera

SäsongVinnareTvåaUppflyttningskval
2017
2016IK SiriusAFC UnitedHalmstads BK (uppflyttad)
2015Jönköpings Södra IFÖstersunds FKIK Sirius
2014Hammarby IFGIF SundsvallLjungskile SK
2013Falkenbergs FFÖrebro SKGIF Sundsvall
2012Östers IFIF BrommapojkarnaHalmstads BK (uppflyttad)
2011Åtvidabergs FFGIF SundsvallÄngelholms FF
2010Syrianska FCAFC UnitedGIF Sundsvall
2009Mjällby AIFÅtvidabergs FFAssyriska FF
2008Örgryte ISBK HäckenIF Brommapojkarna (uppflyttad)
2007IFK NorrköpingLjungskile SKGIF Sundsvall (uppflyttad)
2006Trelleborgs FFÖrebro SKIF Brommapojkarna (uppflyttad)
2005AIKÖsters IFGAIS (uppflyttad)
2004BK HäckenGefle IFAssyriska FF (uppflyttad)
2003Kalmar FFTrelleborgs FFBK Häcken
2002Östers IFEnköpings SKVästra Frölunda IF
2001Kalmar FFLandskrona BoISMjällby AIF
2000Djurgårdens IFMalmö FFMjällby AIF

Vilket lag har vunnit Superettan flest gånger? Svaret är att Kalmar FF och Östers IF, de två småländska lagen, har vunnit Superettan flest gånger. Två gånger vardera har de bärgat hem den näst högsta serien i landet, som grundades 2000. Öster har dessutom en andraplats från 2005, dock har Kalmar lyckats etablera sig i Allsvenskan, något Växjö-laget Öster inte alls lyckats med. Öster kommer dock spela i Superettan i år igen efter en säsong i division 1.

Vilket lag vinner Superettan 2016?

Frågan är dock vilka som lyckats vinna Superettan 2017? Öster väntas vara ett av lagen som åker ur Superettan 2017. Vi får vänta och se, det enda vi vet redan nu är att det kommer bli spännande. Svaren får vi i november, när de 30 omgångarna är färdigspelade.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply