Vem har flest Champions League-titlar? Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo?

Vem har flest Champions League-titlar? Messi eller Cristiano Ronaldo?

Har Cristiano Ronaldo eller Leo Messi flest Champions League-titlar?

Vem har flest Champions League titlar Messi eller Ronaldo? Kampen mellan Cristiano Ronaldo och Leo Messi är otrolig. Under de tio senaste åren har de båda gjort otroliga mängder mål och vunnit alla titlar som går att vinna på klubblagsnivå. Den största av de alla är Champions League. Där spelar världens bästa fotbollsspelare och för att ta sig till final krävs det att man slår de bästa lagen. Se och spela på fotboll live =>

Det är nästan alltid Real Madrid, Bayern München och Barcelona som tar sig till semifinal i varje upplaga. Därför krävs det oftast att man slår något av de tre lagen för att gå till final. Under 2010-talet är det Real Madrid som tagit sig till final flest gånger och man har även vunnit merparten av finalerna under detta decennium. Då marängerna varit i finalen och vunnit de betyder det även att Cristiano Ronaldo vunnit många CL-titlar inom kort tid. Det hela har gjort att han blivit en av de spelare med flest Champions League-titlar i historien.

Vem har flest Champions League-titlar? Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo?

Messi vs Ronaldo – vem har vunnit flest Champions League titlar?

Flest Champions League-titlarCristiano Ronaldo eller Leo Messi? De båda spelarna bär sina respektive lag på axlarna och har tagit de till väldigt många titlar. Vem som vunnit flest är en fråga många ställer sig och vi kommer nu gå igenom allt när de kommer till de två superstjärnorna.

Det är Cristiano Ronaldo som har flest Champions League-titlar. Portugisen vann 2018 sin femte titel och var först med att göra detta. Messi ligger strax bakom och har fått lyfta pokalen vid fyra tillfällen.

Hur många Champions League har Ronaldo vunnit?

Cristiano Ronaldos otroliga historia i Champions League inleddes i Manchester United. ’CR7’ skrev på för The Red Devils 2003 och vann sin första titel i turneringen 2008. Han var då 23 år gammal men majoriteten av titlarna skulle komma längre fram i karriären. Året efter att ha vunnit sin första titel flyttade Cristiano till Real Madrid för 94 miljoner euro. Han blev då världens dyraste fotbollsspelare för en summa som idag inte är lika betydelsefull som då.

Ronaldo skulle få vänta en ganska lång tid innan han tog sin första titel. Efter fem år hos marängerna tog han sin andra titel vilket även innebar Real Madrids tionde titel i Champions League. Därefter blev det ett mellanår innan (2015, då Barcelona vann) innan man skulle vinna turneringen tre år i rad. 2016, 2017 och 2018 var det Real Madrid som vann turneringen.

Cristiano Ronaldo är även den spelare som gjort flest mål i Champions League genom tiderna. Se och spela på fotboll live =>

Vem har flest Champions League-titlar? Messi eller Cristiano Ronaldo?

Hur många Champions League har Messi vunnit?

Lionel Messi Champions League är något speciellt. Argentinaren har gjort väldigt många och snygga mål i turneringen men titelmässigt ligger han bakom sin kryptonit. Han vann sin första final redan 2006, dock spelade han inte i finalen mot Arsenal. Där var det istället en viss Henrik Larsson som hade huvudrollen i finalen med två framspelningar. Messis andra och tredje titel i turneringen kom 2009 respektive 2011 och båda var mot Ronaldos gamla klubb, Manchester United.

Messis senaste CL-titel var 2015. Då slog man Juventus i finalen i Berlin. Sedan dess har det gått ganska tungt för FC Barcelona som stupat i kvartsfinalen under de senaste åren.

Cristiano Ronaldo först med att vinna fem Champions League-titlar

Ronaldo first to win five Champions League titles

Cristiano Ronaldo var först med att bli spelaren med flest Champions League-titlar i historien. Portugisen har totalt fem medaljer hängandes hemma på troféhyllan. Han blev därmed första spelaren att vinna titeln en handfull gånger. Detta efter vinsten mot Liverpool i Kiev i slutet av maj 2018.

Ronaldo vann inte bara sin femte CL-titel. Han vann även skytteligan i turneringen för sjätte gången i rad. Totalt har han vunnit skytteligan i Champions League sju gånger.

Ronaldo vs Messi Champions League titlar och guldmedaljer

Ronaldo vs Messi UEFA Champions League titles and winners medals

Cristiano Ronaldo Champions League titlar och guldmedaljer

Cristiano Ronaldo, eller bara Cristiano, har som vi tidigare nämnt fem stycken guldmedaljer i Champions League. Det portugisen gjort tillsammans med sina lagkamrater i Real Madrid är historiskt och frågan är hur många titlar ’CR7’ kommer att ha innan han lägger skorna på hyllan. Mellan 2016 och 2018 tog man tre raka titlar och det är troligen bara en tidsfråga om när nästa titel kommer för marängerna i turneringen.

Cristiano Ronaldo har fem Champions League-titlar och har spelat i samtliga fem finaler:

2007/08 (Manchester United)
2013/14 (Real Madrid)
2015/16 (Real Madrid)
2016/17 (Real Madrid)
2017/18 (Real Madrid)

Andra spelare som vunnit fem Champions League titlar och guldmedaljer

Real Madrid vann Champions League 2022 så nu har fler Real Madrid spelare vunnit 5 Champions League titlar.

  • Karim Benzema (Real Madrid)
  • Dani Carvajal (Real Madrid)
  • Luka Modrić (Real Madrid)

Vem har vunnit flest Champions League titlar? Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo?

Lionel Messi Champions League titlar och guldmedaljer

Som vi tidigare nämnt ligger Messi för tillfället snäppet bakom Cristiano Ronaldo. Argentinaren har vunnit turneringen vid fyra tillfällen och samtliga med FC Barcelona. Till skillnad från Ronaldo har Messi endast spelat i tre av de fyra finaler som han vunnit. Finalen 2006 var han nämligen inte med i.

2005/2006 (FC Barcelona)
2009/2010 (FC Barcelona)
2010/2011 (FC Barcelona)
2014/2015 (FC Barcelona)

Iniesta och Seedorf är de enda spelare som lyckats hålla takten med Cristiano Ronaldo och Messi. Seedorf är dock ensam med att ha vunnit tre finaler med tre olika klubbar.

Andrés Iniesta Champions League titlar och guldmedaljer

Messis före detta lagkamrat Andres Iniesta finns även han med på listan över spelare med flest CL-titlar. Detta tillsammans med argentinaren själv samt Clarence Seedorf.

2005/06 (FC Barcelona)
2008/09 (FC Barcelona)
2010/11 (FC Barcelona)
2014/15 (FC Barcelona)

Clarence Seedorf Champions League titlar och guldmedaljer

Holländaren har även han vunnit turneringen vid fyra tillfällen. Han är dock unik med att ha vunnit den med tre olika klubbar. Först var det Ajax, därefter med Real Madrid och avslutningsvis blev det två titlar med AC Milan.

1994/95 (Ajax)
1997/98 (Real Madrid)
2002/03 (Milan)
2006/07 (Milan)

Andra spelare som vunnit fyra Champions League titlar och guldmedaljer

Det är även två andra spelare som vunnit turneringen vid fyra tillfälle. De båda spelade dock endast i tre av dessa finaler.

Xavi Hernández: 2006*, 2009, 2011, 2015 (FC Barcelona)
Gerard Piqué: 2008*, 2009, 2011, 2015 (Manchester United, Barcelona)

Tack vare att Real Madrid vann Champions League 2022 så har fler Real Madrid spelare vunnit 4 Champions League titlar:

  • Gareth Bale (Real Madrid)
  • Casemiro (Real Madrid)
  • Toni Kroos (Real Madrid)
  • Isco (Real Madrid)
  • Marcelo (Real Madrid)
  • Sergio Ramos (Real Madrid)

*Spelade inte i finalen

Vem har flest Champions League-titlar? Messi eller Cristiano Ronaldo?

Flest matcher, mål och titlar i Champions League

UEFA Champions League pågår nästan året om och det finns så mycket att ta reda på. På Silly Season Sverige hittar du allt från tränarestäder, länder och klubbar som har flest titlar i Champions League. Du hittar även vilka spelare som gjort flest matcher och mål i turneringen. Statistik som går att ta sig en titt på när som helst under året. När det kommer till Champions League lottning av åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och Champions League-finalen har vi även all information om samtliga matcher. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply