bet365

Varför spelar Sverige i blått? Varför har Sverige blå matchtröja?

Varför spelar Sverige i blått? - Varför har Sverige blå matchtröja

Varför spelar Sverige i blått? Därför spelar Sverige i blåa matchtröjor och gula shorts!

Varför har Sverige blå tröja? Sverige blå matchtröja mot Tyskland? På lördagskvällen spelar Sverige mot Tyskland i fotbolls-VM. Matchen är den viktigaste för blågult i gruppspelet och inför matchen hände något som alla inte kanske är med på. Sverige kommer nämligen att spela i blåa tröjor när domaren blåser igång matchen.

Inför ett VM får varje lag välja två matchtröjor. Sveriges matchställ för hemmaplan är gult och blått. Det är även detta man kallar för hemmatröja eller förstaställ.

När det kommer till Sveriges bortaställ, alternativt bortatröja, är den helt blå. Man spelar få även i blåa shorts.

Varför spelar Sverige i blått? - Varför har Sverige blå matchtröja?

Varför spelar Sverige i blåa tröjor? Därför spelar Sverige i blåa matchtröjor mot Tyskland!

I kvällens match mellan Sverige och Tyskland kommer landslaget att använda sig av det andra alternativet. Sverige kommer att spela i blåa matchtröjor. Det beror på att Tyskland är hemmalag och får spela i sitt hemmaställ. Tyskland hemmatröjor är vita.

FIFA anser Tysklands vita tröja har en alldeles förlik färg på tröjan som Sveriges gula tröja. Därför kommer vi få se ett Sverige i den mörkblå matchtröjan och gula shorts ikväll.

Sveriges bortaställ – blå tröja

Varför spelar Sverige i blått? - Varför har Sverige blå matchtröja?

Här är Sveriges bortaställ som man använder i VM 2018. Den första matchen att göra det i är mötet med Tyskland. För många kom det som en överraskning att man använde den. Anledningen är att man vill kunna skilja färgerna på matchtröjorna.

Sverige – Tyskland Fotbolls VM 2018

Snart börjar Sveriges match mot Tyskland. Du hittar alla info på startelvaH2H och laguppställning. För dig som vill se och spela på matchen – se speltipsTV kanalTV tid och streamSe matchen live här =>

Du hittar allt från vilken kanal som visar VM 2018, spelschema alla matcher i VM 2018 och Polens matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2018 och bäst odds på fotbolls VM. Läs mer på svenska fotbollsförbundets hemsida.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply