bet365

Robben: “Guardiola är en sjuk person”

I dagarna släpptes en intervju med France Football där Arjen Roben fick berätta bland annat om sin tränare Pep Guardiola och om guldbollen.

“Guardiola är en sjuk person, han lider av fotbollsjukan. Han kan ringa dig klockan tre på natten för att prata taktik” berättar den holländske landslagsmannen med ett leende på läpparna. Robben berättade även att “Pep har lyckats göra så att laget kan byta spelsystem mitt under en match. Då blir spelet mer flexibelt och vi kan variera flera gånger under matcherna” säger Robben till den franska tidningen.

Förutom att Guardiola har förbättrat laget säger Bayern München-spelaren även att han själv utvecklats. “Jag har själv också utvecklats. Nu är jag bättre rent taktiskt och jag jobbar bättre och hårdare i defensiven. Trots det förlorar jag inte min intensitet i anfallsspelet där jag ofta utmanar motståndarna man-mot-man”.

Robben berättar även att han gärna skulle vilja vinna guldbollen: “Jag har spelat i de bästa lagen i världen och jag har haft de bästa tränarna. Jag är nöjd med de titlarna jag har vunnit även om jag skulle vilja vinna guldbollen, men det är inget jag är besatt av. Jag ser hellre att laget vinner något än att jag vinner något personligt” säger Robben som även lägger till att “Leo Messi och Cristiano Ronaldo är de två bästa spelarna i världen”.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply