• Error, no group ID set! Check your syntax!

NBA TV-tider – vilka visar NBA? Se NBA på TV Sverige! TV-sändningar & TV-rättigheter 2017/2018!

NBA TV-tider - vilka visar NBA? Se NBA på TV Sverige! TV-sändningar & TV-rättigheter 2017/2018!

NBA TV-tider – vilka sänder NBA? TV-sändningar i Sverige – sändning av NBA på TV Sverige!

NBA Sverige TV? Vilka sänder NBA 2018? Vilken kanal sänder NBA 2018? NBA TV sändningar 2017/2018? Vem äger NBA TV-rättigheterna för att sända NBA i Sverige? Se och spela på NBA här =>

Visas NBA på svenska kanaler? Nej, Ingen har köpt NBA TV-rättigheterna i Sverige? Ingen svensk TV-kanal äger TV rättigheterna till NBA. Därav kommer inga svenska kanaler att visa NBATV i Sverige. Dock spelar det ingen roll då du kan se och spela på NBA hos Unibet TV, Betsson TV och bet365. Se och spela på NBA här =>

Se & Spela på NBAEXTRA STOR BONUSSe & Spela + BONUS
+ 1500 kr i bonus+ 2000 kr i bonusFå bonus på NBA
1500 kr i NBA bonus 2017 + spela och se NBA hos Unibet2000 kr i NBA 2017 bonus hos betfairbet365 bonus NBA
Hämta bonus!Hämta bonus!Hämta bonus!

Se NBA på TV i Sverige – TV-rättigheter NBA 2017/2018?

NBA TV-tider 2017/2018? Vilka visar NBA 2018? Varför har ingen svensk kanal köpt rättigheterna till NBA för att sända i Sverige? Bra fråga, men generellt och historiskt så har intresset varit lågt för basket i Sverige, och inte ens världens bästa basketliga har kunnat etablera sig på den svenska TV-marknaden. Häng inte läpp, utan du kan fortfarande se & spela på NBA här =>

Vad krävs för att man ska kunna se NBA på TV i Sverige?

Hur ser man NBA på TV i Sverige 2018? Vad krävs för att se NBA på TV i Sverige? Unibet har köpt upp rättigheterna på senare år och i dagsläget är det bara Unibet som svenskarna kan se och spela på NBA live. Unibet sänder alla matcher live från den amerikanska basketen. De sänder från den första grundspelsmatchen till den sista och avgörande kampen i finalerna, allt samtidigt som du kan spela live i både datorn och mobilen.

Viasat NBA och & NBA Viaplay

MTG hade genom Viasat NBA och NBA Viaplay under några år faktiskt TV rättigheter till att sända NBA online på Viaplay, men numer sänder de bara NHL och NFL av de amerikanska sporterna, något de började med redan 2009.

Sverige och NBA

Basketen har aldrig varit särskilt stor i Sverige, som sagt. Egentligen är det ingen sport som fått något riktigt fotfäste över huvud taget i Europa. I Balkan och det forna Jugoslavien finns intresset, framför allt i Bosnien och Kroatien, men även i länder som Spanien och Frankrike. Utanför Europa har Australien utvecklat sin basket rejält och den japanska ligan D-League är vanlig flytt för de NBA-spelare som inte håller måttet.

Trots det låga intresset i Sverige historiskt sett har dock intresset ökat relativt kraftigt de senaste åren. Det kan bero på många faktorer, men framför allt två, och de stavas: Jonas Jerebko och Jeffery Taylor. De är de enda två svenskarna som någonsin spelat i NBA, Jonas spelar fortfarande där. Han spelade först två säsonger a-lagsbasket i Sverige innan han som 19-åring gick till det italienska laget Angelico Biella, vilket skulle lede till svenskens internationella genombrott.

NBA TV-tider - vilka visar NBA? Se NBA på TV Sverige! TV-sändningar & TV-rättigheter 2017/2018!Flyttar och skandaler

Hans prestationer i Italien gav honom ett internationellt rykte och några NBA-klubbar fick upp ögonen för den unge svensken, vilket innebar att Detroit Pistons valde att drafta den 2,06-långe power forwaden ifrån Kinna. Han stannade i Detroit och Michigan i fem säsonger innan mesta mästarna Boston Celtics hörde av sig. Jerebko lämnade 2015 Pistons och har sedan dess spelat för Celtics på östkusten.

Den andre svensken är Jeffery Taylor. Han spåddes en lysande framtid och redan som 17-åring tog han sitt pick och pack över Atlanten för att spela basket i Charlotte Hornets, som ägs av den förre superstjärnan Michael Jordan. Det började trögt för Taylor men han kom efter några säsonger in i det hela. Framför allt hans skytte och hängivna försvarsspel gav honom mer tid på planen i NBA. Men så kom skandalen. Svensken greps efter att ha blivit misshandlat sin dåvarande flickvän. Han dömdes till nästan två års skyddstillsyn och det här påverkade förstås hans basketspelande. Nu spelar Taylor i spanska Real Madrid, vilket förvisso är ett av Europas bästa basketlag. Men det är fortfarande en bra bit från glamouren i NBA, som du kan se live varje dag på Unibet.

Halvsvenskar i NBA

Jerebko och Taylor är det två helsvenska, med bara svenskt pass, som representerat en NBA-klubb någonsin, men faktum är att det finns fler spelare i NBA med svensk bakgrund. Den kanske kändaste av de alla är Joakim Noah. Han är son till den fransk-kamerunske ex-tennisspelaren Yannick Noah och den svenska, före detta modellen Cecilia Rodhe. Noah har därför ett svenskt pass, även om han aldrig bott i landet.

Han har dessutom valt att spela i det franska basketlandslaget. “JockeNoah är även den mest meriterade av de alla med sina nio säsongen i Chicago Bulls som center är han ett välkänt namn i den amerikanska basketligan, och från och med säsongen 2017 har han spelat i New York Knicks.

Ett annat namn är halvsvensken, halvpolacken Maciej Lampe. Han blev draftad 2003 av New York Knicks och hann under sin karriär spela för Phoenix Suns, New Orleans Pelicans (dåvarande Hornets) samt Huston Rockets. Idag spelar han dock i det turkiska storlaget Besiktas.

NBA-svenskar i framtiden

Den tredje och sista halvsvensken som spelat i NBA var Damir Markotas. Han kom till Sverige som en ung pojke och började tidigt att spela basket. Markotas draftades 2006 av det blivande mästarlaget San Antonio Spurs men lånades ut till Millwaukee Bucks. Det blev dock bara en säsong i NBA, nu har han kontrakt i Instanbul och spelar samtidigt i det kroatiska landslaget, eftersom hans mamma är från Kroatien.

Svensk basket är på uppgång, det råder det inga tvivel om. Det svenska basketlandslaget må förvisso ha det tufft att konkurrera mot de större nationerna, men faktum är att vi snart kan få se en svensk spelare till i NBA. Marcus Eriksson draftades redan som 16-åring till Atlanta Hawks, men skickade på grund av hans låga ålder tillbaka till Europa.

Där har han nu varit en av de mest tongivande spelarna i den spanska ligan under en lång tid och det är bara en tidsfråga innan vi kommer få se Marcus spela i NBA. Han skulle då bli den första svensken sedan Jeffery Taylor draftades, och den andra svensken i ligan totalt tillsammans med Kinna-sonen Jonas Jerebko.

Se & Spela på NBA + BONUSEXTRA STOR VM-BONUSSe & Spela + BONUS
+ 1500 kr i bonus+ 2000 kr i bonusBonus när du spelar!
1500 kr i NBA bonus 2017 + spela och se NBA hos Unibet2000 kr i NBA 2017 bonus hos betfairbet365 bonus NBA
Hämta bonus!Hämta bonus!Hämta bonus!

Läs mer om basket på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply