Norges trupp Hockey VM 2022: norska truppen till VM i Hockey 2022!

Norges trupp Hockey VM 2022 - norska truppen till VM i Hockey 2022!

Norges trupp till VM 2022

Norges trupp VM 2022? Hur stark är Norges trupp till VM 2022? Norge trupp 2022 trupp till VM 2022? Har Norge med sig ett starkt lag till VM i hockey 2022 Slovakien? Norges Hockey-trupp till VM 2022 skulle man kunna beskriva som den bästa av de sämsta. När det kommer till topplagen i VM, Kanada, Ryssland, Finland och Tjeckiens trupper kan Norge inte stå sig för fem öre. Se och spela på Hockey-VM 2022 live här =>

Bara för det har de ingen dålig trupp, absolut inte. Det norska hockeylandslaget har gjort ett rejält lyft sedan historiens gång. När de började sin hockeyresa 1937 slutade de sist i turneringen som kallas A-VM, som idag är det näst högsta mästerskapet men på den tiden var turneringen med lägst status. Norge inledde med två raka förluster i gruppspelet och åkte ut ur VM med huvud före.

Även året efter, 1938, hamnade det norska landslaget sist och förlorade samtliga fyra matcher samt hade en mindre charmerande målskillnad med två gjorda framåt och hela 26 insläppta baljor.

Norge har pendlat mellan de olika världsmästerskapen

Historiskt sett har Norge inte varit en stark hockeynation. Även om förutsättningarna egentligen finns, då klimatet är likt både det svenska, ryska, finska och nordamerikanska har istället skidsporten hamnat i fokus för våra grannar i väst. Där kan förvisso ingen slå de på fingrarna.

När det kommer till hockey-VM började det inte särskilt roligt för norrmännen. De slutade braksist i sina två första mästerskap 1937 och 1938 och när de elva år senare var tillbaka i VM-sammanhang, då i huvudturneringen i Sverige, hade de lyft sig rejält. De gick förvisso inte vidare ur gruppspelet, men de vann åtminstone två matcher och hade vid bättre målskillnad fått spela kvartsfinal mot värdnationen Sverige.

Under hela 50-talet började norsk hockey att få ett lyft, och 1959 gick det till och med så bra att norrmännen gick till kvartsfinal. Men två år senare slutade man sist på noll poäng och mästerskapet efter det hade Norge passerats till B-VM. Det vann de dock, men efter det skulle Norge komma att studsa som en jojo mellan divisionerna, och ett tag spelade de till och med C-VM, mot länder som Mexiko, Ungern och Sydkorea.

Norges trupp till Hockey VM 2022 Finland - den norska VM-truppen till ishockey VM 2022!

Stjärnorna som kan följa med det norska laget

Men sedan 2000-talet har det norska landslaget alltid tillhört huvudturneringen, även om de ständigt fick se sig som en slagpåse. Framför allt till en början då de ofta hamnade sist eller näst sist och fick kvala för att inte åkt ut.

Men så hände något med norsk hockey. De började få fram spelare som stod sig bra ute i de europeiska ligorna, framför allt den svenska och ryska, och Norge skeppade även iväg några spelare över Atlanten till NHL.

Hur många NHL-spelare som kommer att finnas med till Hockey-VM 2022 är svårt att säga, speciellt då NHL-säsongen är i full gång borta i USA och Kanada. Dock finns sannolikheten att det åker med några. De norska spelarna har överlag alltid föredragit att representera sitt landslag så ofta det kan, vilket talar gott för norrmännen inför det kommande världsmästerskapet. Det kan dock komma att ansluta fler stjärnor senare.

Norska VM-truppen Hockey 2022

Sveriges trupp Hockey-VM är en av de bästa vi sett på länge och det finns en ganska stor chans att man vinner turneringen även om både Norge och Kanada har två starka trupper, precis som vanligt. Se Hockey-VM 2022 live här =>

VM-grupp: Grupp B
IIHF-ranking: 55 på IIHF-ranking
Förbundskapten: Rikard Grönborg

Norges trupp Hockey VM 2022 - norska truppen till VM i Hockey 2022!

Norge laguppställning VM Hockey 2022

Här är alla spelare som ingår Tre Kronors trupp till VM 2022 i hockey och utgör den Norska VM-truppen. Norges VM-trupp består av 23 ishockeyspelare varav 3 målvakter. Norges trupp till Hockey-VM 2022 utgörs av nedanstående spelare som är Norges bästa ishockeyspelare. Det är dessa spelare som ska försöka vinna Hockey-VM 2022 åt Norge:

Norges målvakter i den Norska Ishockey-VM truppen 2022

Jonas Arntzen, Örebro HK
Henrik Holm, Stavanger
Henrik Haukeland, Red Bull München

Norges backar i den Norska Ishockey-VM truppen 2022

Christian Bull, HC Nove Zamky
Johannes Johannesen, Västerviks IK
Andreas Klavestad, Stavanger
Christian Kåsastul, Ontario Reign
Max Krogdahl, Västerviks IK
Emil Lilleberg, IK Oskarshamn
Mattias Nørstebø, IF Björklöven
Daniel Bøen Rokseth, Stavanger

Norges forwards i den Norska Ishockey-VM truppen 2022

Tobias Fladeby, Tingsryds AIF
Magnus Geheb, Frisk Asker
Michael Haga, Lukko
Magnus Brekke Henriksen, Vålerenga
Ludvig Hoff, Stavanger
Kristian Jakobsson, Sparta Sarpsborg
Andreas Martinsen, Lillehammer
Ken André Olimb, Schwenninger Wild Wings
Mathis Olimb, Vålerenga
Mats Rosseli Olsen, Frölunda HC
Martin Rønnild, Storhamar
Martin Røymark, Vålerenga
Eirik Salsten, Storhamar
Mathias Trettenes, La-Chaux-de-Fonds

Norges trupp Hockey-VM 2022: spelarna i Norges VM-trupp som kan avgöra Hockey-VM 2022

Faktum är att Norges VM-trupp 2016 inte såg alls svag ut, i alla fall inte på pappret. De spelarna som stag ut var förstås NHL-stjärnorna. New York Rangers Mats Zuccarello har vuxit sig till en av de vassare anfallarna i hela ligan och när han representerar det norska landslaget är han förstås den store stjärnan. Han kommer dock inte vara med i denna turnering, i alla fall inte från början.

Det tillsammans med en annan norsk NHL-stjärna, Colorado Avalanches Andreas Martinsen. Martinsen kommer dock vara med i turneringen då han är uttagen till truppen. Då det även finns en del spelare i svenska SHL har Norge faktiskt en ganska slagkraftig trupp till det kommande världsmästerskapet i hockey. Framför allt är det NHL-stjärnorna som ska göra jobbet, men med två målvakten från den Svenska Hockeyligan samt tre backar och två forwards kan den norska truppen, om allt stämmer, knipa en plats till slutspelet i VM.

Tankar om Norges trupp – hur långt kan de gå?

Om allt stämmer för Norge ska de vara ett bottenlag som inte kommer att utmana om guldet i VM, men så har det alltid varit då Norge är usla på hockey.  Så här har det gått för Norges ishockeytrupp under hela 2000-talet:

Norge har inte presterat något vidare under 2000-talet. Inga bra resultat och inga medaljer överhuvudtaget.

Så många medaljer har Norge tagit genom åren

Det har inte gått så bra för Norge under 2000-talet. Norge har aldrig tagit någon medalj och de har heller inte varit nära guldet något år.

Här alla Hockey-VM medaljer Norge har under åren 1920-1999:

Norge har aldrig tagit några medaljer i Ishockey-VM.

Totalt har Norge tagit 0 guld i ishockey-VM. Se alla Ishockey-VM vinnare här.

Norges spelprogram i Hockey-VM 2022

Norge inleder turneringen med att möta Finland, detta den 13 maj i Finland, en match som även är premiärmatchen för hela turneringen och innan nedsläpp kommer det hållas en invigning för Hockey-VM med pompa och ståt. Innan turneringen drar igång kommer Norrmännen även att spela ett par träningsmatcher, men varken datum eller motstånd är klart i skrivande stund. Se Hockey-VM 2022 live här =>

DATUM TID NORGES HOCKEY-VM MATCHER SE & SPELA LIVEODDS TV-KANAL& STREAM
2022-05-13 19:20 Finland vs Norge SE&SPELA> Unibet TV6 Viaplay
2022-05-15 11:20 Norge vs Storbritannien SE&SPELA> Unibet V Sport Extra Viaplay
2022-05-16 15:20 Lettland vs Norge SE&SPELA> Unibet TV10 Viaplay
2022-05-18 15:20 Norge vs Österrike SE&SPELA> Unibet TV6 Viaplay
2022-05-21 19:20 Norge vs Tjeckien SE&SPELA> Unibet TV10 Viaplay
2022-05-22 19:20 Sverige vs Norge SE&SPELA> Unibet TV6 Viaplay
2022-05-24 15:20 USA vs Norge SE&SPELA> Unibet TV6 Viaplay

Norges VM-matcher i Finland

När spelar Norge sin första match i Hockey-VM 2022? Norges första Hockey-VM match är mot Finland på fredag den 13 maj kl 19:20 på. Norges nästa match i Hockey-VM 2022 är på söndag den 15 maj kl. 11:20 mot Storbritannien. För datum och speltider för Norges matcher mot Lettland, Österrike, Tjeckien, Sverige och USA se Norges spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all information du behöver veta om Norges matcher i Hockey-VM 2022!

Vilka lag har Norge i sin VM-grupp? Norge spelar i VM-gruppen Grupp B. De lag som spelar i Grupp B utöver Norge är Finland, Storbritannien, Lettland, Österrike, Tjeckien, Sverige och USA. Här kan du se samtliga Hockey-VM 2022 trupper – ett bra sätt att få en överblick över alla trupper i Hockey-VM 2022

Se även vår Hockey-VM 2022-guide som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför Hockey-VM 2022 såsom Hockey-VM spelschema svensk tid (svenska TV-tider Hockey-VM 2022 och vilka svenska kanaler som sänder matcherna i Hockey-VM 2022 m.m Se Hockey-VM 2022 live här =>

Läs mer om trupperna till VM och Norges förutsättningar inför Hockey VM 2022

Se Norges VM-matcher direkt på TV6, TV10 och Viaplay =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply