Sveriges största travlopp – här är de tio största travloppen i Sverige!

Sveriges största travlopp - här är de tio största travloppen i Sverige!

Sveriges största travlopp – här är de tio största travloppen i Sverige!

Sveriges största travlopp? Vilket är det största travloppet i Sverige? Här kan du se de tio största travloppen i Sverige! Runt om på Sveriges travbanor springs det hela tiden lopp, vissa av dem bland de största travloppen i världen, och som en av Sveriges största sporter är den otroligt populär. Svenskarna älskar att följa hästarna och deras kuskar då de gör sitt bästa för att ta hem en tävling. Varje dag förutom på julafton körs det olika tävlingar runt om i Sverige, vilket för många möjliggör att kunna spela på de travande pållarna.

Travsporten i Sverige är otroligt stor och varje år drar den in hundratals miljoner kronor, medans tävlingarna tar emot mer än 1,2 miljoner besökare, och traven har kommit att bli en av de mest betydande sporterna i Sverige.

Lägg ditt spel på trav hos Unibet! Klicka här =>

Sveriges tio största travlopp

Svenskarna är som galna i trav och de är också mycket framstående inom det. Några av världens största travlopp hålls i just Sverige, då Elitloppet och Åby Stora Pris är kända travtävlingar som följs av internationella åskådare över hela världen. Här nedan kommer vi att lista de tio största travtävlingarna som hålls i Sverige.

Sveriges största travlopp - här är de tio största travloppen i Sverige!

10. Hugo Åbergs Memorial

Tävlingen springs på Jägersro i Malmö och loppet är uppkallat efter byggmästaren, travfantasten och Jägersro-finansiären Hugo Åberg. Loppet sprangs för första gången 1970 och nu för tiden körs det över sprintdistans, vilket är 1600 meter, under den sista tisdagen i juli varje år. Det har vuxit till att bli det största travloppet publikmässigt på Jägersro. 1973 var året då stjärnhästen Ego Boy kom för att besöka Hugo Åbergs Memorial. Hästen hade tidigare vunnit Elitloppet och var en stor bidragande faktor till att transportera travsporten in i det svenska folkhemmet – och det var där för att stanna.

9. Sundsvall Open Trot

Sundsvall Open Trot är den fjärde största internationella travtävlingen i Sverige. Den placerar sig efter Elitloppet, Åby Stora Pris och Hugo Åbergs Memorial. Loppet springs utanför Sundsvall, närmare bestämt på Bergsåkers travbana varje år i augusti, och tävlingen har hållits där sedan 1996. Sundsvall Open Trot har vuxit till att bli Norrlands största sportevenemang och toppkuskar och hästar från hela världen lockas till detta event. Bland annat har Sveriges störste kusk och travtränare Åke Svanstedt vunnit Sundsvall Open Trot, 2003, med hästen Gidde Palema.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply