N’Golo Kante av intresse för Arsenal

N’Golo Kante av intresse för Arsenal

Den nykrönte ligamästaren är eftertraktad

Arsenal är väldigt angelägna om att värva Leicester Citys skicklige mittfältare N’Golo Kante, som i veckan blev krönt Premier Leaguemästare tillsammans med sin klubb.

Tidigare i veckan blev det klart att Leicester City blev Premier League mästare, efter ett extremt framgångsrikt år. Mot alla odds lyckades de med att ta hem den ärofyllda pokalen och välförtjänt har de nu firat vinsten. Men med framgång kommer även andra saker. Det framgångsrika laget och de duktiga spelarna har de senaste dagarna varit omgärdade av transferrykten, med många toppklubbar i Europa villiga att värva spelarna. En av dessa är N’Golo Kante, nyckelspelare i Leicesters titelvinnande trupp.

Enligt Express så skall Arsenal vara väldigt intresserade av att värva Kante och tränare Arsene Wenger är ett stort fan. De sägs hålla koll på mittfältaren och kommer att lägga ett officiellt bud till sommaren. Det sägs att den 25årige mittfältaren har en klausul i sitt kontrakt som låter honom lämna klubben för 19,8 miljoner pund. Hans veckolön sägs inte heller vara något problem, en summa som ligger på ca 25,000 pund i veckan. Kante kom till Leicester först i somras från den franska klubben Caen.

Tränare Claudio Raneri har uttalat sig om läget gällande sina spelare.

– Ja, telefonen kommer att ringa, jag vet det, sade den italienske tränaren.

– Men när den gör det kommer jag säga, ”Hur mycket pengar har du?” och sedan kommer jag fråga dem, ”Har du nog pengar för att köpa mina spelare?”.

– Jag vill behålla alla mina spelare men om någon visar nån indikation på att han kanske vill gå så kommer jag försöka hålla kvar honom. Vi har vunnit titeln och vi kan göra någonting bra i framtiden. Jag kommer att säga till dem, ”Om du går, vet du inte vad som kanske kommer att hända. Du går kanske till ett stort lag och du kommer inte vara i startelva, sen kommer du bli långsam. Här är du kung. Stanna här ett år till, sedan kanske du kan gå någon annanstans. Det är därför det är viktigt att vara försiktig med vad du väljer, avslutar Ranieri.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply