Topp 10: Bäst betalda damfotbollsspelare

Topp 10: Bäst betalda damfotbollsspelare 2018-2019

Topp 10: Bäst betalda damfotbollsspelare

Bäst betalda damfotbollsspelare 2018? Världens bästa kvinnliga fotbollsspelare tjänar ganska bra, men ligger fortfarande långt efter vad deras manliga motsvarigheter tjänar. Frågan är vilka de 10 bäst betalda damfotbollsspelarna i världen 2018?

Tidigare har vi inte avhandlat ämnet och kvinnliga fotbollsspelare och lön. Har du någonsin funderat på vilken kvinnlig fotbollsspelare som tjänar mest i världen? Finns några svenska kvinnliga fotbollsspelare med på topp 10 listan över kvinnliga fotbollsspelare som tjänar mest? Andra frågan kan vi besvara direkt.

Dessvärre finns inga svenska kvinnliga fotbollsspelare från Sverige med på denna lista trots att kvinnliga fotbollsspelare från landslaget är några av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare.

Däremot finns några svenska damfotbollsspelare från Damallsvenskan som tillhör världseliten och finns med på denna lista. Förhoppningsvis får damfotboll i Sverige mer uppmärksamhet så att våra svenska kvinnliga fotbollsspelare får en chans att ta sig upp till eliten när det gäller lön och inkomstligor.

Topp tio bäst betalda damfotbollsspelarna i världen

Hur mycket tjänar kvinnliga fotbollsspelare? Vad tjänar damfotbollsspelare? Alltför stort fokus har legat på herrfotbollen och deras löner som uppgår till mångmiljonbelopp. Därav så tänkte kolla upp vad damfotbollsspelare tjänar på elitnivå och vilka världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelare 2018. Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista över de 10 damspelare som tjänar mest i fotbollsyrket och har högst lön i världen. Vissa av de kvinnliga fotbollsspelarna tjänar mestadels av pengarna från genom sin lön medan andra får in pengar genom sponsoravtal.

Tidigare har vi gjort listor om bland annat spelarna med flest självmål i Premier League och de dyraste försvararna genom tiderna. Nu har alltså turen kommit till damfotbollsspelarna som tjänar mest och har högst inkomst 2018.

10. Laure Boulleau – $ 60,000

Bäst betalda damfotbollsspelarna 2017 - Laure Boulleau

Vi inleder listan över de tio bäst betalda damfotbollsspelarna med Laure Boulleau Paris Saint-Germain. Försvararen är även en del av det franska landslaget och har en årslön på 60.000 dollar. Hon är en av de bäst betalda damfotbollsspelarna i världen och har spelat i PSG sen 2005.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

2 Comments

 1. Jessika Svensson

  6 april, 2016 at 13:01

  Hej, jag skulle vara intresserad av de tio bäst betalda damerna i allsvenskan. Samt medelsnittet jämfört med herrarnas.

  • Alexander Ivanovski

   11 april, 2016 at 17:37

   Hej Jessika!

   Vi ska se om vi kan få fram den informationen!

   Med vänliga hälsningar
   Alexander Ivanovski
   Chefredaktör Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply