Superbudet på Cristiano Ronaldo: 200 miljoner euro

Superbudet på Cristiano Ronaldo: 200 miljoner euro
bet365

Kinesiska klubbar vill köpa Cristiano Ronaldo – till varje pris

Enligt spansk press kommer Real Madrid att ta emot ett bud på spelaren under sommarens transferfönster. Budet ska komma från Kina och vara värt 200 miljoner euro.

Den kinesiska fotbollen är åter efter Cristiano Ronaldo. Portugisen stod för två mål i Champions League-finalen mot Juventus och har avslutat säsongen väldigt bra, något som gjort att klubbar från Chinese Super League ska vara beredda att betala stora summor för att köpa loss spelaren från den Iberiska halvön.

För endast ett par dagar sen pratades det om en flytt för 32-åringen, detta då klubbar som bland annat Paris Saint-Germain och Manchester United ska ha anmält sitt intresse och samtidigt bekräftat att man vill betala 180 miljoner euro för spelaren. Nu har dock en möjlig övergångssumma höjts. Enligt den spanska tidningen Diario AS kommer Real Madrid ta emot ett bud på spelaren värt 200 miljoner euro inom de kommande dagarna. Förutom den höga transfersumman ska spelaren få en lön på 120 miljoner euro per säsong, en lön som ingen annan idrottsman är i närheten av.

När superstjärnan blev frågad om en möjlig flytt i sommar kom det mystiska svaret.

– Inget är omöjligt.

Tidigare har det pratats mycket om bud från Asien på den portugisiske superstjärnan men denna gång ska det vara mer än ett rykte.

SE ÄVEN: Fem saker Cristiano Ronaldo kan köpa med sin lön

Superbudet på Cristiano Ronaldo- 200 miljoner euro

Agenten bekräftar bud

Så sent som i december månad bekräftade spelarens agent Jorge Mendes att man tagit emot ett bud på spelaren från Kina.

– Real Madrid har tagit emot ett bud på Cristiano. Han tackade dock nej då pengar inte är allt. Real Madrid är hans livs klubb, sa Mendes i samma veva som spelaren förlängde sitt kontrakt till och med sommaren 2021.

Cristiano Ronaldos kontrakt med Real Madrid sträcker sig över de kommande fyra säsongerna och innehåller en utköpsklausul på 1.000 miljoner euro.

Hindret – 100% i skatt på utländska värvningar

Det är inte bara de otroliga summorna som kineserna skulle behöva betala. Från och med sommarens transferfönster (19 juni – 14 juli i Kina) tvingas klubbarna att betala 100% i skatt för samtliga övergångar av utländska spelare. Ronaldo skulle i så fall komma att kosta klubben 400 miljoner euro plus en årslön på 120 miljoner euro per säsong.

Pengarna går till en fond som är till för att utveckla fotbollen i det asiatiska landet.

I mitten av juni drar Confederations Cup igång med Cristiano Ronaldo i spetsen. Första matchen spelar man den 18 juni mot Mexiko. Finalen i Confederations Cup avgörs 2 juli.

Superbudet på Cristiano Ronaldo 200 miljoner euro

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply