Streama fotboll i mobilen

Streama fotboll i mobilen

Sugen på att kolla på fotboll från din mobil? Det är sedan länge känt att mycket numera kan göras via smartphones, och behovet av TV, eller TV-abonnemang för den delen, är numera inget krav. Mycket fotboll visas på kanaler som SVT Play och C More, där det förstnämnda är gratis medan C More är en betaltjänst.

På C More ser du alla matcher från Allsvenskan, Superettan, UEFA Nations League och utvalda matcher från Damallsvenskan. Dessutom kan du följa våra blågula hjältar kvalet till EM 2020 och FIFA Fotbolls-VM 2019.

Många liknande streamingtjänster kan du streama på din mobil, surfplatta, Apple TV eller Samsung Smart-TV. Du kan även välja att kolla via din dator eller koppla upp en Chromecast mot din tv.

Det absolut smidigaste sättet är att använda Android och iOS appar för att streama fotboll i din mobil. Detta har både SVT Play och C More. Givetvis är dessa alternativ inte uttömda, du kan hitta en hel del andra tjänster för många typer av streaming.

Streaming kan dra mycket på ditt mobilabonnemangs surf

Var varsam när du streamar fotboll och försök alltid använda wifi när det är möjligt, om du inte har obegränsad surf. Ifall du känner att ditt surf tar slut innan månaden är över, så kanske det är tid för dig att teckna nytt mobilabonnemang – då det blir onödigt dyrt ifall du köper till extra surf varje månad.

Du behöver nödvändigtvis inte ett abonnemang med obegränsad surf, så länge oanvänd surf sparas från månad till månad.

Streama fotboll utomlands

Är du utomlands inom EU går det även, precis på samma sätt i Sverige, att streama fotboll. Det finns många streaming sidor som låter en streama fotboll gratis i mobilen.

Det enda problem du kanske stöter på är att många program blockeras om du väljer att streama utanför Sverige. Då finns det dock olika VPN-tjänster, så som NordicVPN som låter dig “lura” din streamingtjänst att du befinner dig i Sverige när du egentligen befinner dig någon annanstans.

Alternativa metoder

Om du inte är tillgänglig när en match spelas för att sitta klistrad framför en skärm är en möjlighet att lyssna på olika typer av radiosändningar – så som Radiosportens direktrapporteringar, som brukar ske under större matcher så som VM och EM.

Du kommer även kunna lyssna på för- och eftersnack i en radiosändning, vilket kan vara bra om man till exempel kör bil.

Stora nyhetssajter brukar även rapportera från matcher, så du kan hålla dig uppdaterad via live feeds. Dessa uppdateras sekundvis i samband med händelser som sker i matcher.

Stora siter som brukar rapportera om detta är bland annat Aftonbladet och FIFA’s hemsida.

Appar för att streama fotboll

Det är, som nämnt, med fördel att streama sport via en app istället för via din telefons webbläsare. Men det finns även appar för att kunna se live scores och för att spela på odds.

En väldigt bra app för att följa matcher samtidigt som de spelas är “Forza live score” som ger dig tillgång till alla matcher som spelas i Champions League, Premier League, La Liga, Allsvenskan och många fler!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply