Spanien EM trupp 2021 – spanska truppen till fotbolls EM 2020!

Spanien EM trupp 2021 - spanska truppen till fotbolls EM 2020!

Spanien EM trupp 2021 - spanska truppen till fotbolls EM 2020!

Spanien spelartrupp Fotbolls-EM 2021

Spaniens EM trupp 2021? Spanien är alltid en av favoriterna när det kommer till EM. Man vann turneringen både 2008 och 2012 och har alltid varit ett lag som gått långt. Även om det inte blev helt lyckat i förra mästerskapet går det inte att räkna ut Luis Enriques mannar där många spelar i topplag i La Liga eller Premier League. Det går dock inte att sticka under stol med att man inte alls har lika bra lag nu som den tidigare generationen som skördade framgångar. EM i Fotboll 2021 blir en folkfest. Alla spelare vill vara med om ett EM. Här presenterar vi de spelare som kommer representera Spanien i sommar.

Odds Spanien fotbolls EM Odds
Spanien vinner mot Spanien 1,38
Spanien vinner mot Spanien 8,40
Spanien vidare till semifinal –––
Odds Spanien vinner EM 10,00
Odds Spanien två bästa i EM 11,00
Odds Spanien fyra bästa i EM 3.00

Spanien har fortfarande ett bra lag men det är långt ifrån samma nivås om man haft under tidigare år. Inför turneringen var det även två punkter som antydde att det skulle bli en tuff sommar för spanjorerna, brist på mål och ett försvar där Sergio Ramos inte finns med. I anfallet är det Gerard Moreno och Álvaro Morata som ska göra mål men det har varit ett jobbigt år för den sistnämnda som även blev utbuad i EM-genrepet mot Portugal i Madrid, av hemmapubliken.

Spanien EM trupp 2021 - spanska truppen till fotbolls EM 2020!

Hur ser Spaniens spelschema ut?

När det kommer till spelschema i EM 2021 har man precis samma matcher som Sverige, i alla fall i gruppspelet. Då Sverige och Spanien är i samma grupp kommer man även att spela mot samma motståndare, och mot varandra så klart. Man inleder turneringen med att ställas mot Sverige den 14 juni. Därefter återstår två matcher där man spelar mot Polen och Slovakien, två länder som kan komma att överraska då man aldrig vet var man har dem.

Spanien med Luis Enrique i spetsen har inte haft en felfri vår och sommar. Man har spelat mot väldigt bra lag när det kommer till träningsmatcher och inte förlorat, men samtidigt har man haft väldigt svårt att göra må, något som gör att man inte är speciellt stora favoriter under detta mästerskap. Man ska dock aldrig utesluta Spanien från titelchanserna då man har bra individuell kvalité. Se matcherna live =>

Spanien EM trupp 2021 - spanska truppen till fotbolls EM 2020!

Spaniens EM-trupp 2021

Kan Spanien vinna EM? Självklart kan man det. Det är dock längre chans att göra det i år jämfört med tidigare upplagor av turneringen då man haft bättre trupp.

Här har vi samlat oddsen för hur Spanien presterar i turneringen. Ta en titt och och lägg ditt förslag!

    • Odds att Spanien vinner EM (vinnarodds): 11.00
    • Odds att Spanien går vidare från gruppen: 1.03
    • Odds att Spanien vinner gruppen: 1.38
    • Odds att Spanien kommer sist i gruppen: –––

Hur går Spanien vidare i EM gruppen?

Spanien och Sverige är favoriter att gå vidare från gruppen och frågan är hur de båda går vidare från gruppen. Det viktigaste blir att vinna mot Sverige för att ha ett bra försprång i jakten på förstaplatsen. Man kan dock även gå vidare om man slutar två eller blir någon av de bästa grupptreorna i turneringen.

Hur gick EM för Spanien

EM har inte ens börjat. Här uppdaterar vi med Blågults framgångar när turneringen dragit igång den 11 juni. Vi håller dock tummarna för att Spanien ska gå långt i turneringen.

Spanska EM-truppen 2021 fotboll

EM-grupp: Grupp E
Ranking: 4 på UEFAs ranking
Förbundskapten: Luis Enrique

Här är alla spelare som ingår i den spanska EM-truppen. Spaniens EM-trupp består av 24 fotbollsspelare varav tre målvakter. Spaniens trupp till EM utgörs av nedanstående spelare som är Spaniens bästa fotbollsspelare. Det är dessa spelare som ska försöka vinna EM-guldet åt Spanien:

Spaniens EM trupp 2021

Här kommer ni kunna läsa om Spaniens EM trupp 2021. Då truppen inte är uttagen än har vi lagt in spelarna som var med i sista kvalmatchen. Mer om truppen och annat går att läsa om Spanska Fotbollsförbundet.

Målvakter:

David De Gea
Unai Simón
Robert Sánchez

Försvarare:

Pau Torres
Diego Llorente
Eric García
César Azpilicueta
Aymeric Laporte
Jordi Alba
Marcos Llorente

Mittfältare

Sergio Busquets (Positivt PCR-test)
Rodr Hernández
Pedri González
Thiago Alcántara
Koke Resurreción
Fabián Ruiz

Anfallare:

Gerard Moreno
Mikel Oyarzabal
Álvaro Morata
Dani Olmo
Adama Traoré
Ferran Torres

Spaniens bästa målskytt i EM-kvalet (inkl Playoff):

Robin Quaison: 5 mål på 9 matcher.

Spaniens viktigaste spelare – som kan avgöra

Ferran Torres: Den offensive anfallaren spelar till vardags i Manchester City och är ett av de namn som ska bära Spanien i denna turnering. Efter flytten från Valencia till Etihad Stadium har spelaren utvecklats och är ett av de största namnen i truppen.

Marcos Llorente: Spelaren har under den gångna säsongen varit ett av de mest tongivande namnen i Atlético Madrid när man gick och vann La Liga. Mittfältaren stod då för 12 mål och 11 assist på klubblagsnivå, något som gjorde att man spelade sig till en plats i EM-truppen. Luis Enrique har dock tagit med spelaren som högerback, en position där Llorente tidigare spelat. Man tappar dock ett anfallsvapen. Väljer Luis Enrique att spela Llorente på mittfältet kan det bli en rolig sommar för Spanien.

*Sergio Busquets när han återvänder till turneringen

Spaniens spelprogram i EM 2021

Spaniens spelprogram i EM är ganska lätt att komma ihåg. Debuten är den 14 juni mot Spanien. Den 19 spelar man mot Polen och den 24 ställs man mot Slovakien. Lottningen av fotbolls-EM 2021 kunde varit lättare. Samtidigt bör vi inte klaga på lottningen som är fullt gångbar för Janne Andersson och hans spelare. Spaniens matcher i EM kommer att spelas i Sevilla på La Cartuja.

I London kommer flest matcher att spelas. Framför allt semifinalerna och den stora finalen den 12 juli. Streama Fotbolls-EM!

Spaniens EM-trupp och matcher fotbolls EM

När spelar Spanien sin första match i EM 2021? Spanien går in i gruppspelet den 14 juni och spelar totalt tre matcher inom loppet av nio dagar. Det är Spanien som man spelar först mot och avslutar mot Polen. Matchen mot Spanien är den viktigaste men även den svåraste. Skulle Spanien vinna denna har man ett bra utgångsläge för att ta sig vidare.

Spaniens EM trupp 2021Vilka lag har Spanien i sin EM-grupp? Spanien spelar i EM-gruppen Grupp E. Förutom Spanien är även Sverige, Polen samt Slovakien i gruppen. Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2021 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2021.

Se även vår EM guide 2021 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2021, såsom spelschema för fotbolls-EM 2021, TV-tider fotbolls-EM 2021 och vilka kanaler som sänder matcherna i EM 2021, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2021 arenorna som kommer att användas i de olika städerna m.m.

Spanien EM trupp 2021 - spanska truppen till fotbolls EM 2020!

Vanliga frågor om Spaniens EM trupp 2021

Har du några frågor kring Spanien trupp i EM 2021 är det bara att slänga iväg en kommentar så svarar vi på din fråga så snabbt som möjligt. Artikeln med Spaniens trupp kommer självklart att uppdateras löpande med allt från truppen, fakta, odds och statistik om Spanien och spelarna i det spanska landslaget. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Spaniens EM-trupp 2021.

Spaniens EM trupp 2021

Odds EM 2021 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna det hela. Det går självklart att spela på att Spanien vinner Fotbolls-EM 2021.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls EM 2021, och inte bara Spanien trupp EM 2021. Du hittar allt från spelschema alla matcher i EM 2021 och Spaniens matcher i EM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls EM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på EM 2021 och bäst odds på fotbolls EM.

Letar du info om endast Spaniens matcher i EM 2021? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Spaniens matcher och TV-tider för de matcher Spanien kommer att spela. Kolla även in den svenska EM-truppen.

Vem som har rättigheter till Fotbolls EM 2021 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för EM 2021.

Om du vill ha mer info om Sverige Spanien TV kanal, Sverige Spanien odds och Sverige Spanien Stream hittar du all info hos oss.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply