Slalom Stockholm – program & TV – Parallellslalom, World Cup Stockholm

bet365

TV-tider & program Slalom Stockholm

Parallellslalom Stockholm 2023 program? Parallellslalom Stockholm? Parallellslalom Stockholm 2023 TV tider? Snart har World Cup Stockholm 2023 premiär i den svenska staden Stockholm i slutet av januari då det dags för parallellslalom i World Cup i Hammarbybacken. Se vintersport live här =>

TV-tider & program Slalom Stockholm

Alpin Världscup i Stockholm, Hammarbybacken

Sveriges huvudstad som värd och arrangör i en av World Cups deltävlingar är en fin fjäder i hatten. Räkna med att World Cup Stockholm 2023 blir riktigt bra och kommer att locka en stor publik från Europas alla hörn. Dessutom är det ett tecken på att Stockholm och Hammarbybacken gjorde det bra ifjol, då de även under 2016 arrangerade World Cup Stockholm 2016.

Parallellslalom skiljer sig gentemot den vanliga slalomen. Exempelvis är svängarna det länge distans mellan portarna (pinnarna, markeringarna som åkarna åker igenom) än vad de är i den vanliga slalomen. Dessutom är det två åkare som tävlar samtidigt, och tiden är inte särskilt relevant, men kan ha betydelse. Förutom det inkluderar den 190 meter långa banan 20 portar, och två hopp. Allt för att göra det tuffare för de tävlande och mer underhållande för publiken som har tagit sig till arenan.

Grenen går ut på följande sätt: två åkare börjar högst upp och startar samtidigt med att åka ned för backen. Försten som kommit ner i mål vinner loppet och vinner då den första rundan. Sen byter åkarna sida. Vinner samma åkare är det hela avgjort – denne går vidare. Men skulle det bli lika får tidsdifferensen mellan åkarna i de båda heaten avgöra. Alltså; vinner åkare 1 första loppet med en sekund och åkare två det andra loppet med 0,5 sekunder, vinner åkare 1 på grund av tidsmarginalen.

Den åkaren går då vidare till nästa lopp, som under tävlingarna i Stockholm kommer innebära kvartsfinal. Sen följer, mycket logiskt, semifinal, bronsmatchs och tillslut finalen. Den som vinner tävlingarna kan dessutom fira rejält. Han, på herrsidan, och hon, på damsidan, kammar hem två miljoner kronor var för att vinna tävlingarna i de knappt 200 meter långa backarna. Se vintersport live här =>

Slalom Stockholm - program & TV - Parallellslalom, World Cup Stockholm

Program för World Cup Stockholm

Det är alltså dags för Stockholm att arrangera Alpin Världscup i slalom i Hammarbybacken, vilket alltså blir den andra gången på två år. Ifjol slutade det med svenska succéer – både medaljmässigt och sett ur arrangörens synvinkel. Det tyckte också det internationella skidförbundet som då valde att tilldela Sverige och huvudstaden Stockholm ett till mästerskap. Vill det sig väl kan Sverige får arrangera två år till innan någon annan nation måste komma emellan.

Idag är det också Sveriges tur att arrangera världscupen i längdskidor. Ulricehamn har redan gjort det och nu är det alltså Faluns tur, här kan du se hela programmet samt TV-tiderna. Dessutom ger vi dig uppladdningen inför skid-VM i den finska staden Lahti, där Sverige och framför allt Stina Nilsson har goda chanser till medaljer. Se vintersport live här =>

Hela programmet för Slalom Stockholm

Alpin Världscup i parallellslalom i Hammarbybacken 2023 pågår under den 31:e januari, på tisdag, i Stockholm i Sverige. SVT kommer i sedvanlig ordning att sända det hela live, via Vinterstudion, och så här ser det kompletta tävlingsprogrammet ut:

Datum Tid Slalom moment
2023-01-31 15:00 Hammarbybacken öppnar för publik
2023-01-31 16:00 Besiktning och provåk i slalombanan
2023-01-31 16:30 Slalomåkarna presenteras
2023-01-31 17:00 Slalomtävlingen startar
2023-01-31 19.00 Prisceremonin startar
2023-01-31 19:30 Slalomarenan stänger

TV program slalom Stockholm

Klockan 15:00 öppnar Hammarbybacken för publiken, och det väntas komma tusentals åskådare precis som i fjol, det lär bli en svensk folkfest i Hammarbybacken med andra ord. En timma senare, klockan fyra på eftermiddagen, besiktigas och provåks backen, allt för att kunna garantera åkarna säkerhet.

Halv fem presenterat åkarna och en halvtimma senare drar själv turneringen igång. Damerna inleder med sina åttondelsfinalen, sen åker herrarna, och i den ordningen fortsätter det tills båda finalerna och bronsmatcherna ska avgöras strax innan klockan 19:00. Därefter avslutas dagen med en prisceremoni för topp 3 på båda dam -och herrsidan. Se vintersport live här =>

Datum Tid Deltävlingar
2023-01-31 17:00-18:30 Dam och Herr
2023-01-31 18:30-19:00 Final och bronsmatch

Förutsättningarna – vilka är kvalificerade?

Sammanlagt handlar det om 16 från damsidan och lika många från herrsidan som är kvalificerade till Stockholms parallellslalomtävlingar 2023. Det kan dock hända att någon av dessa blir skadade, då får en av annan åkare – från samma land – ta över dennes plats. Dock är kravet att hen är en av de 30 bästa i slalomcupen, annars förlorar landet platsen och den andra åkaren i loppet vinner på Walk Over.

Vilka som kommer möta varandra är inte klart ännu, utan lottas dagen innan, måndagen den 30:e januari, tävlingarna drar igång. Vem man möter har dock ingen särskilt stor betydelse för matchförberedelserna. De som är lågt rankade kan kallt räkna med att få möta någon av de bästa åkarna från ett annat land. Dessutom åker ju åkarna på varsin bana, vilket innebär att det inte går att göra mer än att fokusera på sin egen ordning.

Svenska förhoppningar World Cup Stockholm

För svensk del går det absolut att hoppas på medaljer. Under fjolårets tävlingar i Hammarbybacken fick vi två silver då André Myhrer och Frida Handsdotter båda tog sig till final, där det dock blev två förluster. Förutom de två silvren knep även svenskarna ett brons då Maria Pietilä Holmner vann sin bronsmatch och där med slutade trea totalt.

Slalom Stockholm - program & TV - Parallellslalom, World Cup Stockholm

Du hittar mer om Skidskytte VM 2024, VM skidskytte 2024 TV, VM skidskytte 2024 TV-tiderSkid VM 2024 program – se VM i skidor program, VM i skidor 2024 och Odds Skid VM 2024 för tips vinnare Skid VM 2024. Sveriges VM-trupp längdskidorVärldscupen längdskidor programVärldscupen längdskidor TV-tiderVärldscupen Östersund TV tiderVärldscupen Falun TV tiderSvenska Skidförbundet. Se vintersport live här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply