Officiellt: Osman Sow till kinesiska Henan Jianye

Svenske anfallaren klar för kinesiska ligan

Kinesiska ligan värvar vidare i ett försök att etablera sig inom världsfotbollen. Med flera tunga namn som nyförvärv ansluter nu svenske Osman sow från skotska Hearts. 

Osman Sow har varit något bortglömd i svensk sportmedia på senare år då han har spelat i den inte alltför välbevakade skotska ligan. Han har dock gjort det bra för sitt hearts, och drog blickarna till sig efter ett otroligt vackert mål i slutminutrarna mot storklubben Celtic. Nu är den affär som har varit på gång klar för svenskens del, och det är den flytt till kinesiska Henan Jianye som det har skrivits om tidigare. Det bekräftar i alla fall Robbie Neilson.

– Det är helt klart. Osman är borta, han flög i väg i går och är nu en spelare i kinesiska superligan, säger Hearts tränare Robbie Neilson till BBC och fortsätter:

– Han är ett exempel på vad vi vill göra här. Vi vill utveckla våra egna spelare såväl som de som kommer in. Vi utvecklar dem, får ut det bästa av dem och sedan låta dem flytta vidare till större och bättre saker.

– Osmans pengar kommer hjälpa klubben utvecklas som helhet, inte bara A-laget. Akademin och hela infrastrukturen kommer gagnas.

Det finns många spelare som har gått till kinesiska ligan på sistone, där RamiresGervinho och Alex Teixeira är ett fåtal exempel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply