LISTA: Sju anledningar till att Island är allas nya favoritlag

LISTA: Sju anledningar till att Island är allas nya favoritlag

Sju anledningar till varför alla älskar Island

Island blev över en natt Europas nya älsklingar. Det verkar som att alla gillar vikingalaget från den lilla ön och efter att de på ett modigt och kraftfullt sätt slagit ut förhandsfavoriterna och fotbollsnationen England har deras popularitet stigit i höjden. Island är just nu laget på allas läppar och Lars Lagerbäck och Co. höjs till skyarna för det jobb som de har gjort i EM 2016 i Frankrike. De började med att spela lika mot Portugal, Ungern samt vann mot Österrike för att som tvåa i gruppen kvalificera sig vidare till åttondelsfinalen. Där fick de möta England och vi alla vet vilket stordåd som där skedde. En sensationell insats från ett lag bestående av spelare som aldrig tidigare har spelat ett stort mästerskap, precis som deras föregångare inte har gjort. Utan erfarenhet har dessa spelare bara dykt rakt ut i det okända och med bravur.

Sju anledningar att älska Island

Alla älskar en underdog, och det kan man verkligen säga är rätt ord för det här isländska landslaget. Med en gammal svensk tränare vid rodret och ett lag med spelare som på pappret spelar i halvstora klubbar runtom i Europa har de lyckats överlista de stora fotbollsnationerna. Nu väntar Frankrike i en spännande kvartsfinalmatch där hemmanationen ställs mot Europas älsklingar. Men innan vi går in närmare på det så kan vi på Silly Season Sverige tipsa om ett par andra listor som vi har skrivit, till exempel tio enorma skillnader mellan Island och England, sju fotbollsspelare som har representerat mer än ett landslag och fyra punkter vi kommer sakna med Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget som är intressanta att ögna igenom när vi är klara med de sju anledningar till att Island är allas nya favoritlag.

7. Det minst befolkade landet i en slutfas av turneringen

LISTA: Sju anledningar till att Island är allas nya favoritlag

Det finns inget land som har haft en mindre befolkning än Island som har lyckats med att kvalificera sig för en slutspelsturnering. Det senaste rekordet hölls av Trinidad och Tobago (1,2 miljoner 2006) då de medverkade i VM. Men nu har de 332,559 invånarna på Island gått genom dörren till fotbollshistorien.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply