Svenska medaljer i OS 2021 – medaljchanser och vinster i OS i Tokyo 2021

Svenska medaljer i OS - medaljchanser och vinster i OS

Svenska medaljer och medaljchanser i Tokyo 2021

Svenska medaljer i OS? OS 2021 Svenska medaljhopp? Vilka av Sveriges medaljhopp i OS 2021 kan bli verklighet? Under OS 2021 finns många många svenska medaljhopp och vi kan följa dessa under sommaren. Det finns flera idrottare som är favoriter att vinna en guldmedalj inom sina sport. Så det kommer att finnas mycket att se framemot under detta sommar-OS. Följ och spela live på OS =>

De Olympiska Spelen går 2021 av stapeln i Tokyo, Japan och det finns många svenska medaljchanser i OS att hålla ögonen på. Allt från fotboll och friidrott till handboll och simning som Sverige brukar vara väldigt bra på, och även kommer att vara det denna gång. Det innebär att man har bra medaljchanser i Sommarspelen och för svensk del är det intressant att kasta ett extra öga på våra deltagare.

Sverige har en bra tradition när det kommer till att delta i de Olympiska Spelen. Oavsett om det handlar om Sommarspelen eller Vinterspelen ligger man ofta bra till för att plocka hem många vinster och denna gång är det inget undantag. Det finns många sporter och grenar som svenska representanter är väldigt bra på och självklart behöver de en extra push i jakten på guld.

Medaljligan OS - vinnare och medaljer i olympiska spelen genom tiderna

Svenska medaljer i OS i Tokyo och genom åren

Sverige är ett av länderna som tagit flest medaljer när det kommer till de Olympiska Spelen. Slår man ihop sommarspelen och vinterspelen är man ett av de tio bästa länderna när det kommer till medaljskörd. Genom åren har man har väldigt bra idrottare både när det kommer till sommarspelen och vinterspelen och det är en jämn uppdelning när man skiljer de båda typerna av tävlingar åt.

Det finns många klassiska idrottare från vårt avlånga land. Det känns som att vissa har varit med en hel evighet samtidigt som andra är nya och vill visa upp sig inför idrottsvärlden i ung ålder. Sverige har generellt väldigt bra idrottare med i spelen vilket innebär att man har stora medaljchanser. Vilka är medaljchanserna i nästa stora tävling som är Sommarspelen i Tokyo. Det är många kända svenska namn som deltar i sommarspelen i Japan och att det blir svenska medaljer i OS 2021 är en självklarhet. Följ och spela live på OS =>

Medaljchanser för Sverige i OS 2021

Medaljchanserna för Sverige under Sommarspelen i Tokyo är stora. Det är mer eller mindre en självklart att det skulle bli medaljer men frågan var och är hur många det kommer att bli totalt och vilka utövare det blir som åker hem från Japan med ett extra stort leende på läpparna.

Förhoppningen är att listan ska bli så lång som möjligt då vi gärna ser många svenska medaljörer borta i Tokyo. Det är dock inte alltid lätt då man ställs mot de bästa spelarna och utövarna från hela världen. En medalj som många förväntade sig var den som Armand Duplantis tog. Vid skrivande stund var han är dock den enda svenska representant som hade tagit guld men det blev fler OS-guld. Bland annat hade fotbollsdamerna säkrat en medalj då man tagit sig till final, frågan är bara om det blir guld eller om man får nöja sig med silver efter finalen mot Kanada på lördagsförmiddagen. Dessvärre fick de nöja sig med en silvermedalj även denna gång.

Medaljligan OS - vinnare och medaljer i olympiska spelen genom tiderna

Svenska OS-medaljer 2021 – alla svenska medaljer i OS Tokyo 2021!

Det är ingen hemlighet att Sverige brukar göra väldigt bra ifrån sig när det kommer till de olympiska spelen, både sommarspelen och vinterspelen. Nedan hittar ni vilka svenska guld- och silvermedaljörer vi fick under sommarspelen i Japans huvudstad, Tokyo. Vissa av namnen var mer väntade än andra men alla medaljer oavsett om de är guld, silver eller brons är väldigt uppskattade av idrottsmännen. Här är alla svenska OS-medaljer 2021 i Tokyo:

Deltagare Sport Gren Svenska guldmedaljer i OS 2021 i Tokyo Japan Svenska silvermedaljer i OS 2021 i Tokyo Japan Svenska bronsmedaljer i OS 2021 i Tokyo Japan
Armand Duplantis Friidrott Stavhopp Guld
Daniel Ståhl Friidrott Diskus Guld    
Hopplandslaget Hästhoppning Lagtävling Guld    
Damlandslaget i fotboll Fotboll Lagtävling Silver  
Peder Fredricson Hästhoppning Individuell hoppning Silver  
Josefin Olsson Segling Laser radial Silver  
Sarah Sjöström Simning 50 meter fritt Silver  
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström Segling 470-segling Silver  
Simon Pettersson Friidrott Diskus Silver  

Medaljligan OS - vinnare och medaljer i olympiska spelen genom tiderna

Svenska OS-medaljer genom tiderna

Genom tiderna har vi fått skåda många duktiga svenska insatserna i de Olympiska Spelen och när det kommer till Tokyo är det inget undantag. Både unga lovande talanger och rutinerade idrottsmän representerar Sverige i sommarspelen i Japan. Det är dock svårt att lista samtliga då det blir en väldigt lång sådan. Alla deltagare som är skickade till sommarspelen har dock bra chanser att plocka en medalj och därför är det värt att slänga ett extra öga när det är något med svenskintresse som sker under sommarspelen. Följ och spela live på OS =>

Sverige ligger väldigt bra till om man ser till medaljligan i OS genom tiderna, speciellt med tanke på om man tittar på storleken på landet och vilka förutsättningar som finns jämfört med de andra deltagande länderna. Faktum är att Sverige är det land med sjunde flest medaljer i de Olympiska Spelen. Totalt har det blivit 652 svenska guldmedaljer genom åren där 202 av de har varit guld och 216 har varit silver.

Ser vi till topp tio på medaljlistan är det endast länder som är väldigt mycket större än Sverige som ligger före. Länder som USA, Ryssland, Tyskland och Storbritannien ligger alla före Sverige men det ska tilläggas att det är väldigt start för Sverige att ligga före bland annat Kina, som ofta har duktiga deltagare med sig till spelen. Följ och spela live på OS =>

Lag Olympiska spelen sommar och vinter totalt
Land 1st place, gold medalist(s) 2nd place, silver medalist(s) 3rd place, bronze medalist(s) Totalt
USA 50 1 127 907 794 2 828
Ryssland1 30 669 540 542 1 751
Tyskland2 39 475 447 452 1374
Storbritannien 51 274 299 310 883
Frankrike 51 252 281 322 855
Italien 50 247 214 241 702
Sverige 50 202 216 234 652
Kina 21 237 195 176 608
Norge 48 188 174 158 520
Australien 45 152 168 192 512
  1. Inkluderar Sovjetunionen
  2. Inkluderar Östtyskland

Mer om Olympiska spelen hos Silly Season Sverige

Det finns mycket att läsa om när det kommer till de olympiska spelen. Då det är många som är engagerade och följer våra svenska idrottsmän är intresset stort. Oavsett om det handlar om fotboll, friidrott eller någon annan sport är intresset stort. Det gör att många är på jakt efter så mycket information som möjligt före, under och efter att spelen ägt rum.

Hos Silly Season Sverige hittar du en hel del. Oavsett om det handlar om resultat OS fotboll eller om att kunna se OS utomlands hittar du väldigt mycket information. Nedan har vi plockat fram matnyttiga länkar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply