Officiellt: Dortmund värvar PSG-försvarare

Officiellt: Dortmund värvar PSG-försvarare
bet365

Paris Saint-Germain säljer Dan-Axel Zagadou

På måndagsmorgonen står det klart att Borussia Dortmund värvar försvarstalangen Dan-Axel Zagadou från Paris Saint-Germain.

Dan-Axel Zagadou lämnar Paris Saint-Germain för spel i Bundesliga där han kommit överens med Borussia Dortmund om ett kontrakt. Affären offentliggjordes på måndagsmorgonen och den 18-årige mittbacken skriver på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2022. Zagadou ansluter som bosman och spelaren säger till Dortmunds hemsida att han valde klubben på grund av ungdomssatsningen.

– Jag har medvetet bestämt mig för BVB eftersom denna storklubb alltid lyckas integrera unga spelare i laget och utvecklar dem på högsta nivå, säger Zagadou till hemsidan.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Borussia Dortmunds stjärnor

Tomas Tuchel lämnar Dortmunds tränarpost

Borussia Dortmund har gjort slag i saken och sparkat sin tränare Thomas Tuchel efter enbart två säsonger i förarsätet i Dortmund, vilket de gör officiellt via sin officiella Twitter. Tuchel, som tog över efter Jürgen Klopp 2015 då han gick till Liverpool och Tuchel anlände från Mainz 05, hyllades först då han kom till klubben som en perfekt efterträdare. Likt Klopp var Tuchel fokuserad på unga spelare och utveckling, och det är ett spår som Tuchel har fortsatt på. Spelare likt Ousmane Dembele och Alexander Isak har värvats in till Dortmund under Tuchels ledning.

Men klubbledningen har inte varit nöjda med vad Tuchel har producerat. Första säsongen lyckades dem knipa en andraplats i ligan, men i år blev det en tredjeplats efter Bayern München och RB Leipzig, och klubben vill se att de kan utmana Bayern.

Officiellt- Dortmund värvar PSG-försvarare

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply