Sverige-Belgien tips: vem vinner Sverige eller Belgien? Speltips EM 2022!

Sverige-Belgien tips: vem vinner Sverige eller Belgien? Speltips EM 2016!

Speltips: Sverige-Belgien – vem vinner EM-matchen?

Sverige-Belgien tips i sista sekund inför dagens match i EM 2022? Tips på vem vinner Sverige eller Belgien matchen? Sverige-Belgien spelar idag och det är den sista och avgörande EM-matchen för Sveriges del i EM-gruppspelet. Denna match är den riktiga ödesmatchen. Därav har vi och många andra ställt oss den naturliga frågan; har Sverige någon chans att vinna mot Belgien? Vem vinner Sverige-Belgien matchen idag? Pengarna tillbaka +200 % i bonus hos Unibet =>

För att försöka få ett hum och ett svar på frågan har vi tagit hjälp av den historiska statistiken mellan lagen och givet spelbolagens odds inför matchen. Först tar vi en titt på vad spelbolagen om Sveriges match mot Belgien? Vad har Sverige Belgien fått för odds? Vilka spelare förväntas göra målen? Hur har Sverige tidigare presterat mot Belgien historiskt?

Tips: Sverige-Belgien 1×2 odds – oddset på vinnaren

När man tar en titt på oddset så ser man att Belgien förväntas köra över Sverige mer eller mindre.

1 X 2
Odds Sverige vs Belgien 1X2: 1,38 4,65 9,00
1X 12 2X
Odds Sverige vs Belgien 1X, 12 & X2 1,02 1,25 3,10
Lägg ditt spel hos Betsson =>
Sverige Belgien
Odds att gå vidare 1,60 2,30
JA NEJ
Odds båda lagen gör mål (BLGM): 1,93 1,83
Ö 2,5 mål U 2,5 mål
Odds Över/Under 2,5 mål: 1,71 2,15

Ska tippa på Sverige som vinnare så ska man helt klart inte göra det utan en gardering eller en försäkring hur helhjärtat man vill var. Det är tur är att det oftast finns gott om sådana försäkringar inför Sveriges matcher. Spelbolagen älskar att få oss spela riskfritt. Matchen mot Belgien är inget undantag och det finns gott erbjudanden att ta del ifall man vill betta på matchen helhjärtat och riskfritt. Se till att kombinera erbjudanden för maximal nöje och vinstchans.

Tips: Sverige-Belgien – vinst oavsett resultat

Ifall du kombinerar de olika erbjudanden så inser du ganska snabbt att du kan vinna pengar helt riskfritt oavsett hur matchen slutar.

Tips: hur många mål och vilka förväntas gör mål enligt oddset?

Sverige-Belgien ser inte ut att bli en målrik match, utan oddset pekar mer åt att det inte är säkert att båda lagen gör mål. Oddsen indikerar även att det blir få mål och under 2,5 mål totalt för lagen.

Sverige och Belgien gör mål: JA (2.18) NEJ (1.63)
Sverige och Belgien gör Över 2,5 (2.45) Under 2,5 (1.58)

Romelu Lukaku och Christian Benteke är de spelare som förväntas göra mål bland anfallarna i lagen. Zlatan finns givetvis i topp för det svenska landslaget även fast han hittills varit bedrövlig och inte lyckats göra så mycket.

Zlatan Ibrahimovic gör mål: JA (3.60) NEJ (1.26) 1:a målet: 7.00
Markus Berg gör mål: JA (5.00) NEJ (1.16) 1:a målet: 10.00

Romelu Lukaku gör mål: JA (2.75) NEJ (1.39) 1:a målet: 5.10
Christian Benteke gör mål: JA (2.80) NEJ () 1:a målet: 5.30

Sverige – Belgien blir den sista matchen för Zlatan Ibrahimovic i det svenska landslaget om man inte lyckats ta sig vidare från gruppspelet. Att den svenske superstjärnan slutar i landslaget var mer eller mindre väntat då det pratats om det ett längre tid samtidigt som Sverige kommer få en ny förbundskapten till nästa kval som man kommer spela, detta inför VM 2018.

Många experter tror att det kommer ha en positiv inverkan på det svenska landslaget att kaptenen slutar. Det är dock inte bara bara Zlatan som kommer lägga de blågula skorna på hyllan, spelare som Andreas Isaksson och Kim Källström kommer även de att sluta i det svenska landslaget och under dagen har många uttalat sig om att det hela kan göra att laget lyfter sig lite extra. Samtidigt går det inte att sticka under stol med att man på andra sidan har en av Europas absolut bästa landslag, detta i form av Belgien med namn som Thibaut CourtoisEden Hazard och Romelu Lukaku i spelartruppen.

Sverige-Belgien statistik – vem har vunnit flest gånger?

Inför Sverige-Belgien så har vi tittat på statistiken och hur resultaten mellan lagen sett ut historiskt. Statistiken talar sitt tydliga språk och är heller inte till Sveriges fördel. Detta är givetvis något som delvis reflekteras i oddset. Sverige har spelat mot Belgien vid 14 tillfällen. Nio av dessa tillfällen har varit vänskapsmatcher och fyra varit VM-matcher och en varit EM-match. Vid dessa 14 tillfällen har Sverige endast lyckats vinna fyra matcher mot Belgien som vunnit åtta matcher och två matcher har spelats oavgjort.

Sverige-Belgien matcher Antal
Sverige har vunnit mot Belgien
4
Sverige-Belgien har spelat oavgjort 2
Belgien har vunnit mot Sverige 8

Sista gången Sverige spelade mot Belgien var den 1 juni 2014 där Sverige förlorade vänskapsmatchen med 0-2 mot Belgarna som var mer på hugget än det svenska landslaget. Dessförinnan så förlorade Sverige i EM-matchen 2004 som spelades den 10 juni med 1-2. Här är tidigare matcherna mellan Belgien och Sverige:

Datum Match Resultat Tävling
01 Jun 2014 Sverige vs Belgien 0-2 Vänskapsmatch
10 Jun 2000 Belgien vs Sverige 2-1 EM
21 Feb 1990 Belgien vs Sverige 0-0 Vänskapsmatch
04 Okt 1961 Belgien vs Sverige 0-2 VM
19 Okt 1960 Sverige vs Belgien 2-0 VM
08 Okt 1953 Belgien vs Sverige 2-0 VM
28 Maj 1953 Sverige vs Belgien 2-3 VM
17 Nov 1935 Belgien vs Sverige 5-1 Vänskapsmatch
12 Jun 1932 Sverige vs Belgien 3-1 Vänskapsmatch
28 Sep 1930 Belgien vs Sverige 2-2 Vänskapsmatch
04 Sep 1927 Sverige vs Belgien 7-0 Vänskapsmatch
03 Apr 1927 Belgien vs Sverige 2-1 Vänskapsmatch
10 Jun 1924 Belgien vs Sverige 5-0 Vänskapsmatch
26 Okt 1908 Belgien vs Sverige 2-1 Vänskapsmatch

Sverige-Belgien tips: slutar oavgjort på ordinarie tid

När man tittar på oddset och speciellt de historiska resultaten så blir man lite mörkrädd då man inser att det nästan var 60 år sedan sist Sverige lyckades vinna mot Belgien. Något som är positivt är att Sverige har lyckats vinna några av de rena tävlingsmatcherna medan misslyckats totalt när de handlat om vänskapsmatcher. Utöver den senaste matchen under 2014 så ska vi inte hänga upp oss på de historiska resultaten utan fokusera på laget som finns idag även om Zlatans och resten av lagets prestationer hittills inte varit så mycket att hänga i julgranen. Kanske är det därför Zlatan valt att gå ut med att ska sluta i landslaget efter EM.
Oavsett hur det sett ut tidigare så lär nog Sverige göra allt för vinna mot Belgien. Det är vinna eller försvinna som gäller idag och då kommer de extra egenskaperna fram. Precis såsom med matchen mot Danmark så lyckades man till slut ta sig vidare trots att man länge var uträknade. Det kommer även att ske denna gång. Zlatan vill lämna landslaget med åtminstone en match som alla kommer att minnas precis som i fallet med Danmark. Han kommer att ge allt och prestera exceptionellt idag. Det kommer inte att räcka för en vinst, men Sverige kommer att få med sig en poäng åtminstone. Matchen kommer att sluta oavgjort, antingen 1-1 eller 2-2. Båda alternativen ger höga odds:
Bäst odds Oavgjort (X): 3.40
Bäst odds Sverige-Belgien 1-1: 7.00
Bäst odds Sverige-Belgien 2-2: 18.00
Sverige och Belgien gör Över 2,5 (2.45)
Ska du tippa på matchen så får du inte glömma att använda dig av de olika erbjudanden. Ifall du tror matchen slutar oavgjort så kan du utnyttja betfairs erbjudande där du får 6.0 i odds istället för 3.4 i odds! Då kan du satsa 100 kr och vinna 600 kr helt riskfritt ifall det blir oavgjort! Ifall du kombinerar detta med övriga erbjudanden så kan du dryga ut vinst och spelkassan.

Belgien Sverige på TV & live stream

Sverige vs Belgien live stream gratis? Det är TV4 som visar matchen gratis på tv, men även C More visar Belgien mot Sverige ikväll. Belgien-Sverige gratis och bästa stream? Det finns bara dåliga fulstream så kolla på matchen hos C More istället!

Läs mer om Sverige mot Belgien och sommarens EM-slutspel

Här du läsa mer om de bästa spelarna i EM 2022: de bästa målvakterna, backarna, mittfältarna och anfallarna. Se även vår EM guide 2022 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2022, såsom spelschema, TV-tider, live stream, Sveriges EM-trupp, Belgien-Sverige (H2H, tid, kanal, live stream & speltips), chans att Sverige vinner EM 2022, landslagens boende, EM 2022 städer och EM 2022 arenor och Snyggaste matchtröjorna EM 2022 som kommer att användas i Sverige m.m

Sedan har vi även försökt besvara vanliga frågor utifrån oddsen såsom vem gör flest assist, vem gör flest mål och vinner skytteligan och blir skyttekung, vilka bästa treor går vidare, vilka går vidare i EM, vilka går till finalen och slutligen vilka och vem vinner EM och slutligen blir EM 2022 vinnare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply