Stora övergångar som kan bli verklighet under januarifönstret

Stora övergångar som kan bli verklighet under januarifönstret

Efter det år vi stått inför är det många som ser fram emot att kunna lämna 2020 bakom sig. För människor världen över är januari den månad då vi firar in det nya året och sätter mål inför det kommande året. Men för fotbollsfans är januari också den månad som vinterns transferfönster öppnas, och därmed den tid på året där fotbollsklubbar värvar spelare. En spännande tid för entusiastiska fotbollsfans och sporttippare. Men vilka övergångar kan vi förvänta oss se under januarifönstret egentligen?

Januaris transferfönster – håll koll på datumen

2020 har verkligen varit ett annorlunda år. Även fotbollsvärlden har drabbats, som när sommarens transferfönster stängdes 5 oktober istället för deadline day-datumet 31 augusti. Vinterfönstret beräknas dock hålla sig till traditionerna. De stora ligorna öppnar sina transferfönster den 2 januari, och deadline day är den 1 februari. Det är, enligt FIFA:s regelverk, endast under denna tidsram som nya spelare får värvas till klubbar. Låneavtal kan också slutas under det månadslånga transferfönstret.

Betting på vinterns transferfönster

Förutom att börja året på ett spännande sätt, öppnar januarifönstret upp en ny spelmarknad för sporttippare att engagera sig i. Under transferfönstret är bettingssidor alltid snabba på att reagera på och sprida de senaste övergångsryktena som pågår under säsongen. Då många av dessa rykten ofta inte är något annat än nonsens kallas denna säsong just för “silly seasons”. Men när du väl satt dig in i transferfönstret kommer det öppna upp en hel värld av fantastiska bettingmöjligheter.

För den som är intresserad av betting under silly season är det värt att veta att möjligheterna är många. Du kan satsa på en viss spelare eller en förbundskapten som du tror kommer flytta till en viss klubb eller helt enkelt lämna sin nuvarande. Men man kan också spela på de spelare som man tror kommer stanna kvar i sin nuvarande klubb, eller vilken klubb spelaren kommer vara i efter att januarifönstret stängts. Att spela på fotbollstransfers handlar inte bara om att vinna massa pengar, trots att detta såklart är en del av charmen. Men det handlar också om att göra säsongen mer underhållande och spännande och följa med i de rykten som cirkulerar.

Vilka övergångar förväntas?

  • Enligt rykten som cirkulerar förväntas den 32-årige fotbollsspelaren Mesut Özil lämna Arsenal under övergångsfönstret i januari, bland annat på grund av att hans kontrakt på Emirates Stadium löper ut i slutet av säsongen. Kanske vi får beskedet först på Özils egen hemsida?
  • Rykten kring att Isco skulle lämna Real Madrid för Arsenal, Manchester och Everton har också spridits efter att fotbollsspelaren haft heta argument med coachen Zinedine Zidane.
  • Det skvallras också om att den danska spelaren Christian Eriksens kan vara på väg att återvända till Premier League med både Arsenal och Manchester United efter sig.
  • En spelare som Eriksen förväntas kunna ersätta är franska Paul Pogba, som man istället tror kan förflyttas till Juventus, Real Madrid eller PSG.
  • West Hams 21-åring Declan Rice har fått mycket uppmärksamhet av Chelseas förbundskapten Frank Lampard så det ser ljust ut för honom där.
  • Även rykten om att Dele Alli från Tottenham skulle kunna förflyttas till Everton eller PSG cirkulerar…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply