Rekord Fotbolls VM: här är alla VM-rekord!

Rekord Fotbolls VM

Låt oss gå in och djupdyka lite om rekord Fotbolls VM. Enda sedan 1930 i Uruguay, med undantag från under Andra Världskriget, så har världsmästerskapet i fotboll pågått vart fjärde år. Under den här tiden har vi fått se mängder av rekord. Det handlar om allt från spelare som stått för de allra mesta imponerande insatserna, som målskyttar.

Men det är inte bara de häftiga eller imponerande rekorden som kommer att få plats här. Egentligen alla VM rekord som går att tänka sig är något vi ska titta på här idag. Så med andra ord. Förbered er för att läsa om allt från målskyttar genom tiderna, snabbaste utvisningarna, äldsta spelarna och mycket mer.

Rekord Fotbolls VM här är alla VM-rekord!

VM 2018 – odds på VM-rekord hos Unibet

Vill du lägga några slantar på nya rekord fotbolls VM? Då är det förstås möjligt att göra. Det finns alltid chansen till att det kommer ske ett nytt rekord, och du kommer kunna spela på nya VM-rekord här. Det är något som Unibet har bra odds på.

VM-rekord – flest mål i samma fotbolls-VM – 13 mål – Just Fontaine

Låt oss börja med ett rekord från ett världsmästerskap som ligger varmt i hjärtat hos många svenska fotbollsfans. Trots att det var långt innan många av oss var födda, så kommer många komma ihåg 1958 som ett år då Sverige slutade trea i VM. Men förutom det så gick det bra för en viss fransman. Just Fontaine tog sig upp på listan över flest gjorda mål i VM någonsin genom att slå in otroliga 13 baljor under en VM-turnering.

För polacken Enest Wilimowski så skulle lagets förlustmatch mot Brasilien i Italien-VM 38 komma att bli en intressant historia trots allt. För efter att ha förlorat med 5-6 så lyckades spelaren ändå göra hela fyra mål. Det är ett rekord som har stått sig än idag, över 80 år senare.

Ett annat årtal som många svenskar kopplar ihop med VM är 1994. I Sveriges grupp det mästerskapet slogs ett rekord. Det var nämligen så att Oleg Salenko gjorde fem mål i 6-1 matchen mot Kamerun. Ryssland åkte ut trots det, men det mest imponerande är att ett rekord slags i samma match.

Den målrikaste slutspelsmatch som spelats var Österrike-Schweiz i VM 1954. Matchen bjöd på 12 mål (7-5-seger för Österrike).

Målrikaste finalen (7 mål) spelades 1958 mellan Brasilien och Sverige. Brasilien vann med 5-2.

Rekord äldste målskytt i fotbolls VM  – Roger Milla – 42 år gammal

Ja, för trots att Kamerun åkte på en rejäl smäll i det här mästerskapet så fick i alla fall Roger Milla något att fira. Hans 1-3-mål i början av den andra halvlek gör honom till VM äldsta målskytt någonsin.

Rekord flesta röda kort i fotbolls VM – Zinedine Zidane och Rigobert Song – 2 st vardera

Spelare som fått flesta röda kort är bland annat Zinedine Zidane. Fransmannens sista gula kort minns nog alla. Han skallade Marco Materazzi under förlängningen av VM-finalen 2006, och blev utvisad.

Rigobert Song har också fått syna det röda kortet två gånger i VM-sammanhang. I turneringarna 1994 och 1998 fick han en utvisning under respektive mästerskap.

VM rekord genom tiderna

Det här är långt ifrån det mest smickrande rekordet en kan få. Vad det gäller uruguayanen Jose Batista så är det att han fått rött kort i VM 1986 mot Skottland. Hur lång tid tog det? Blott 56 sekunder, alltså inte ens minut, han sydamerikanen vara på planen.

I den målrikaste finalen gjordes 7 mål. Vem hade kunnat ana att den målrikaste finalen utspelades under VM 1958 mellan Brasilien och Sverige. Sverige har bidragit med ett rekord även fast det kanske inte är ett sådant rekord man vill ha i sitt CV. Brasilien vann över Sverige med 5-2. En del säger att detta rekord kanske blir slaget i finalen mellan Frankrike och Kroatien. Vad tror du kan hända? Så här ser oddset ut inför VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien:

Odds Frankrike vs Kroatien 1X2Frankrike (1)Oavgjort (X)Kroatien (2)
Frankrike Kroatien (1X2):1,923,304,75
Förhöjt odds LeoVegas (1), omsättningsfritt:10,00
Förhöjt odds betfair (1 & 2):10,0030,00
1000 kr riskfritt spel hos Betsson =>
1X122X
Frankrike Kroatien (1X, 12, 2X)1,211,361,93
Odds på att Frankrike vinner VM:1,45
Odds på att Kroatien vinner VM:2,85
Speltips Frankrike Kroatien odds målJA NEJ
Odds båda lagen gör mål:2,431,55
Odds Över/Under 2,5 mål:Ö 2,5 mål U 2,5 mål
2,801,46

Rekord yngsta målskytt & hattrick i fotbolls VM – Pelé – 17 år, 7 mån & 27 dagar

När det pratas om världens bästa fotbollsspelare genom tiderna är det ju nästan omöjligt att inte nämna. Brassen började dessutom som ett underbarn när han i VM 1958 i Sverige visade upp en hel fotbollsvärld vad han kunde åstadkomma. Bland annat så lyckades han i semifinalen att göra ett hattrick. Något han bara var lite över 17 och ett halv när han stod för den prestationen. Skapligt imponerande, säger vi.

VM-rekord – snabbaste målet i fotbolls VM – 11 sekunder efter motståndarnas(!) avspark – Hakan Sukur

Många minns VM 2002 med att Anders Svensson var en stolträff från att skicka Sverige till kvartsfinal. Men med turkiska ögon är det nog svårt att glömma den bronsmatch de spelade. Mot ett av värdländerna, Sydkorea, så gjorde storstjärnan Hakan Sukur VMs snabbaste mål genom tiderna. Trots att det var sydkoreanerna som slog avsparken så han Sukur utnyttja ett misstag, och göra mål efter blott elva sekunders spel.

VM-rekord – snabbaste mål gjord av en ersättare/inhoppare – 16 sek – Ebbe Sand

Vissa spelare är mer ihågkomna som duktiga inhoppare, snarare än startspelare som dominerade gång efter annan. Vad det gäller norrmannen och Manchester United Ole Gunnar Solskajer var det en annan. I VM-sammanhang är Ebbe Sand en av de. Dansken blev inbytt och gjorde 3-0 mot Nigeria efter bara 16 sekunder på planen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply