Odds: Norges nästa förbundskapten? Kan bli en svensk!

Odds: Norges nästa förbundskapten? Kan bli en svensk!

Norges nästa förbundskapten – vem blir ny förbundskapten i fotboll 2016?

Norges nästa förbundskapten? Vem blir Norges nya förbundskapten? Vem tar över som landslagstränare efter Per-Mathias Högmo? Vem tränar det norska herrlandslaget i fotboll? Det var en hel del frågor, dessvärre inga alltför förvånande sådana, som dök upp när det stod klart att Per-Mathias Högmo fått sparken den 16 november 2016, efter att han producerat historiskt dåliga resultat med det norska landslaget.

Vem blir Norges nästa förbundskapten?

Per-Mathias Högmo tog över det norska landslaget den 27 september 2013, då efter att ha lämnat Djurgårdens IF, där han gjort succé. Men i det norska landslaget gick det inte lika bra och resultaten uteblev. På 35 matcher lyckades Högmo att vinna 10, spela sju stycken oavgjorda och hela 18 förluster. Norge lyckades heller inte med att kvalificera sig till EM 2016 i Frankrike, vilket betraktades som ett stort misstag. Under höstens VM-kval har det inte heller gått så himla bra och Norge har enbart lyckats med att vinna en av fyra matcher i kvalet, vilket var matchen mot San Marino, och även den skapades det rubriker runt. Högmo lyckades alltså inte jättebra med detta uppdrag och det spekuleras nu i vem som kommer att ta Per-Mathias Högmos plats som permanent förbundskapten.

Nästa tränare för det norska fotbollslandslaget?

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor som blivit uppskattade. När det kommer till tränarämnet har vi bland annat listat Chelseas tio bästa tränare under Roman Abramovich, Real Madrids tränare sen 2004 i rangordning och åtta tränare med absurda krav. Det finns även de listor som handlar om världens bäst betalda tränare 2015 och världens bästa tränare 2015. Listorna har blivit väldigt populära av våra läsare och vi rekommenderar er att ta en titt på de, efter att vi gått igenom fem tränare som kan ta över efter Per-Mathias Högmo. Nedan finner ni fler tips på listor här på Silly Season Sverige som ni gärna får titta igenom. Alla bilder är hämtade från Bildbyrån

5. Ole Gunnar Solskjaer – 10,00 i odds

Den norske tränaren och före detta Manchester United-legendaren Ole-Gunnar Solskjaer ryktas vara en av de möjliga tränare att ta över det norska landslaget. Solskjaer jobbar för närvarande som tränare i sin gamla norska klubb Molde, där han har jobbat sedan 2015, men spelbolagen säger att oddsen ligger på 10,00 att norrmannen kommer att ta över sitt landslag.

4. Kjetil Rekdal – 8,50 i odds

Rekdal är även han en norsk tränare, som sedan 2013 är tränare för norska Vålerenga och som är en gammal professionell fotbollsspelare som började sin karriär i norska Molde, likt Solskjaer, och har spelat i lag som Borussia Mönchengladbach, Rennes och Hertha Berlin. Han var även under en tid aktiv i det norska landslaget och tippas nu, på oddsen 8,50 hos Unibet, kunna bli Norges nya förbundskapten 2016.

3. Leif Gunnar Smerud – 7,00 i odds

Den 39-årige norrmannen Smerud är också ett alternativ till förbundskaptensposten, som för närvarande är tränare för Norges damlandslag, sedan 2016. Tidigare har han tränat Hönefoss och Norges U21-lag, och även varit aktiv som spelare, då han spelade i ett antal norska lag i den högsta ligan, till exempel Lilleström och Viking. Oddsen på att den unge tränaren kan ta Högmos plats ligger hos Unibet på 7,00.

2. Erik Hamrén – 4,00 i odds

Den, för oss svenskar, mycket bekante Erik Hamrén ryktas kunna ta ett kliv tillbaka ut på fotbollsscenen, denna gången i Norges landslagsdress och inte Sveriges. Hamrén tog över det svenska landslaget 2009 och höll kvar i jobbet i sju år innan han nu valde att sluta efter EM. Hamrén spelade också fotboll i sina unga år men en skada satte stopp för karriären och han valde istället att fokusera på tränarjobbet. Den rutinerade 59-åringen har jobbat med otaliga klubbar, till exempel AIK, Brommapojkarna, Örgryte IS och Aalborg BK innan han tog över som förbundskapten för det svenska landslaget och ligger enligt spelbolagen bra till för jobbet som Norges förbundskapten på 4,00 i odds.

1. Ståle Solbakken 1.70 i odds

Ståle Solbakken är av spelbolagen favorittippad att ta över det norska landslaget, och har en rik historia bakom sig. Solbakken var en aktiv proffsspelare och den gamle mittfältaren spelade i bland annat AaB Fodbold och FC Köpenhamn, innan han fick en hjärtattack under en träning och tvingades avsluta sin aktiva proffskarriär. Istället valde han att gå in i rollen som tränare och har tränat lag som FC Köpenhamn i två omgångar, Wolverhampton Wanderers samt FC Köln. För närvarande är han i FCK sedan 2013 men oddsen på att tränaren kan komma att ersätta Högmo som förbundskapten ligger på 1.70.

Se fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply