Odds: vem blir ny tränare i Hammarby IF?

Odds: vem blir ny tränare i Hammarby IF?

Ny tränare i Hammarby IF enligt oddsen

Vem blir ny tränare i Hammarby IF? När vi i början av året skrev nästa tränare som får sparken i Allsvenskan så fanns bland annat Hammarbys tränare Nanne Bergstrand med bland de första tränarna att få sparken i Allsvenskan. Se vem som blir Hammarbys nya tränare enligt oddsen =>

Hammarbys nästa permanenta tränare – vem blir ny tränare i fotboll 2017?

Hammarbys nästa tränare? Vem blir Hammarbys nya tränare? Vem tar över som permanent tränare efter Nanne Bergstrand? Vem tränar Hammarby under den allsvenska säsongen 2017? Det var många frågor som dök upp efter den allsvenska säsongen när det stod klart att Nanne Bergstrand fick sluta under fredagskvällen den 18 november 2016.

Innan Bergstrand tog över tränarposten var han tränare för Kalmar FF, där han tillbringade 10 år, mellan 2003 och 2013. I Kalmar fick han vinna Svenska Cupen 2007, SM-guld 2008 och Supercupen 2009. Han har också tränat lag som IK Oddevold, Östers IF, Helsingborgs IF samt Kalmar en gång innan på 90-talet. Bergstrand hade också en karriär som fotbollsspelare, då han spelade i Markaryds IF och Kalmar FF. 60-åringen har blivit prisad som årets tränare, på såväl Fotbollsgalan som Idrottsgalan 2008 respektive 2009 och efter Kalmars SM-guld 2008 fick han till och med en gata uppkallad efter sig i Kalmar, “Nanne Bergstrands gata”.

Bergstrand är något av en legendar i Kalmar då han ledde dem till deras första SM-guld någonsin 2008 och guidade dem genom deras mest framgångsrika period någonsin mellan 2003 och 2010, då han vann Allsvenskan, Svenska Cupen och Supercupen. Övriga år placerade dem sig i den övre halvan av tabellen och var seriösa hot mot övriga allsvenska lag, men efter 2010 började det gå sämre och 2013 gjordes det officiellt att Bergstrand var ny tränare för Hammarby.

Odds: Vem blir Hammarbys nästa tränare?

Nanne Bergstrand tog över Hammarby 2014 och var till en början väldigt uppskattad av fansen och spelarna då han predikade för en offensiv fotboll. Bergstrands uppdrag var att se till att stabilisera Hammarbys position i Allsvenskan, något som han inte lyckades alltför väl med efter att Hammarby slutade på en elfte plats i Allsvenskan 2016, och klubben uppges söka en ny röst och någon som kan ta dem längre. Det uppges också ha funnits interna stridigheter mellan tränaren och spelarna, och de sägs ha varit besvikna på tränarens spelidé.

Nu står det klart att tränaren tvingas lämna posten trots att det återstår ett år på kontraktet. Redan samma dag spekulerades det i vem som kommer att ta Nanne Bergstrands plats som permanent tränare för Hammarbys IF.

Silly Seasons krönikör Hannes Kullander var på plats på Tele2 Arena under Hammarbys match mot IFK Norrköping den 30 oktober 2016. Hannes slutsats av Nannes roll sammanfattade han väl i krönikan “En match med två ansikten – som visar varför Nanne måste gå“.

Hannes ansåg att Hammarby saknade stabilitet trots att klubben haft tre säsonger på Tele2 Arena. Vidare ansåg han att laget har potential men att Nanne Bergstrand inte är rätt man för jobbet. Hannes konstaterade att Nanne Bergstrand inte är rätt tränare för uppdraget och ställde den hypotetiska frågan ifall ledningen vågade inse detta. Ledningen verkar ha insett detta då klubben under fredagskvällen den 18 november 2016 officiellt sparkade Nannes som huvudtränare för Hammarby IF.

Nästa tränare i Hammarby IF?

Silly Season Sverige skapat ett flertal listor om nya tränare som blivit uppskattade. Några av listorna är bland annat världens bäst betalda tränarevärldens bästa tränare, Chelseas tio bästa tränare under Roman Abramovich, Real Madrids tränare sen 2004 i rangordning och åtta tränare med absurda krav. Ta gärna en titt på dessa listor efter att du gått igenom tränarna som kan ta över Nanne Bergstrand enligt oddsen.

Hammarby IF nya tränare enligt Unibet odds

Özcan Melkemichel (2,25) blir Hammarbys nya tränare enligt oddsen från Unibet. Högst upp på listan finns AFC United tränaren Özcan Melkemichel (2,25) som snart är kontraktslös efter att ha lyft upp sitt lag till Allsvenskan.

Ett par andra tränare som står högst på listan är Jakob Michelsen (2,75) och Peter Gerhardsson (4,00). På listan finns även profiler såsom forna landslagstränarna Erik Hamrén (36,00) och Lars Lagerbäck (76,00). Dock är det inte så sannolikt att någon av dessa blir Hammarbys nya huvudtränare.

Ny tränare Hammarby IFOdds
Özcan Melkemichel2,25
Jakob Michelsen2,75
Peter Gerhardsson4,00
Kim Bergstrand14,00
Erik Hamrén36,00
Andreas Alm76,00
Lars Lagerbäck76,00
Roger Sandberg76,00

Se uppdaterade odds Hammarby IF nya tränare =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply