Odds Sverigedemokraterna valet 2022

Vad händer om SD blir största parti 2022

Alla odds Sverigedemokraterna valet 2022

Hur ser det egentligen ut för odds Sverigedemokraterna valet 2022? Det är nog ingen som missat att Sverige är på väg in i ett politiskt vägskäl. Det är dags att rösta igen. För fyra år sedan hölls det senaste valet i Sverige, men i år finns det en risk att det blir ett extra speciellt sådant.

En anledning till det stavas Sverigedemokraterna. Det relativt nya SD, i alla fall i Riksdagen, fortsätter att växa, och har nu alla chanser i världen att röra om det rejält i grytan. Det här lyckad man ganska bra med redan efter förra valet, då de hamnade nära 13% i riksdagsvalet. Se alla odds på SD inför valet här =>

Odds Sverigedemokraterna valet 2018

Nu är det dock alltså dags att rösta igen, och då lär SD hamna i centrum. För mycket tack vare dem så har den gamla blockpolitiken på sätt och viss dött ut. Av den anledningen ska vi se över odds SD valet 2022. Det finns garanterat många där ute som vill se över lite odds på Sverigedemokraterna för att kunna spela.

Blir Jimmie Åkesson statsminister? Odds
Ja 8,00
Nej 1,35

Se odds Sveriges nästa statsminister =>

Odds på Sverigedemokraterna: hur många procent får SD i valet 2022?

Här ska vi på Silly Season Sverige samla de olika oddsen på Sverigedemokraterna inför det stundande valet den 9:e september. Det är ju som så att det finns en hel del odds på Sverigedemokraterna om hur det ska gå i valet för dem.

Bland annat så går vi igenom allt från sannolikheten till att SD vinner valet till hur de kan hamna i regering, hur Jimmie Åkesson blir statsminister och förstås bra mycket mer än bara det. Egentligen alla odds om SD valet 2022 så du kan tänka dig.

Kommer SD att få över eller under 22,5% i Riksdagsvalet 2022?

Unibet tror att SD kommer att få fler röster än det fick i valet 2022. SD fick SD 12.9 % i valet 2014 och nu indikerar oddsen (50/50) att SD kan få över 22.5 %.

Få SD Över / Under 22,5% i valet 2022? Odds
JA SD får över 22,5% av rösterna 1,85
NEJ SD får inte över 22,5% av rösterna 1,85

Odds SD största parti

Odds Sverigedemokraterna valet 2022? Det är många som funderar på om Sverigedemokraterna har det som krävs för att bli Sveriges största parti. Vi har ju sagt det förut. Socialdemokraterna har under de nästan senaste 100 åren varit det parti som varit störst i Sverige. Det vare sig de suttit i regering eller inte.

Odds på största parti/koalition efter valet 2022:

Parti/Koalition Odds
S, MP, V 1,65
M, L, C, KD 1,90
SD 21,00

Moderaterna har varit nära några gånger, men i slutändan är det S som varit stört. Men vad säger odds SD valet: största parti valet 2022 egentligen om det här? Att SD blir störst (21,00) är inte så troligt. Men SD måste inte bli störst i valet för att få bilda regering. Och samtidigt är chansen att Jimmie Åkesson blir nästa statsminister (8,00) inte helt omöjlig.

Vad händer om SD blir största parti 2022?

Några hade kallat det för katastrof, andra hade jublat tills de blivit alldeles hesa. Ja, vi syftar förstås på om SD skulle gå och bli det största riksdagspartiet. Det här är inte omöjligt, även om sannolikheten för SD-anhängarna inte är så stor. Det finns ju nämligen en politisk gigant i Sverige, och det är Socialdemokraterna.

“Sossarna” må vara en bra bit från vad de har varit förut. Men trots det här så har de, trots valförluster, alltid varit det största partiet i ganska prick 100 år. Av den anledningen lär det bli svårt att SD blir största parti. Men låt oss säga att det händer. Vad hade det inneburit?

Först kan vi säga att odds SD största parti i valet är något som inte helt talar emot dem. För att Sverigedemokraterna (21,00) ska bli störst är inte helt omöjligt. Men bara för att de blir störst så betyder inte det rent automatiskt att SD kommer bilda regering eller att Jimmie Åkesson blir statsminister. För så länge inte partiet prickar in de svåra odds SD egen majoritet så måste JÅ och Co samarbeta med andra partier för att kunna regera.

Odds Sverigedemokraterna valet? Odds SD vinner valet 2022!

Man kan se på det här på lite olika sätt. När vi själva tittar på odds Sverigedemokraterna valet 2022 så ser vi att det är många som undrar över just vad som händer om SD vinner valet 2022. Det kan hända många olika saker. Allt från att de rent av bildar regering och JÅ blir statsminister, eller till att de får sitta i opposition igen.

Bara för att SD “vinner valet” så betyder inte det här på något sätt att SD kommer kunna regera, och verkligen inte själva. Visst, Sverigedemokraterna kan förstås få en egen majoritet, om man menar att de vinner valet på det sättet. Men det är högst otroligt.

Istället får det tolkas som att SD blir största partiet. Då måste Jimmie och övriga sverigedemokrater dock först hoppas på att åtminstone M vill samarbeta. Om även något annat parti gör det så kan det bli som så att SD hamnar i regering trots allt.

SD i historia – kan de skriva in sig i historieböckerna?

Det går ju inte komma ifrån det faktum att SD är ett väldigt unikt parti på många sätt, och inte alltid av de positiva anledningarna. Bland annat så har de en historia av nazistiskt ursprung, även om partiet nu för tiden är väldigt noggranna med att poängtera att de har lämnat det bakom sig.

Det är oavsett vad ett parti som drar till sig väldigt mycket uppmärksamhet. Hur som helst. Det är partiet kan nu göra sitt bästa val någonsin, allt talar för det. Efter att ha fått 12,9% av rösterna i valet 2014 tror nu många på en bit över 20%. Det återstår att se, men SD går mot att bli partiet som växer mest i stöd (1,55) till valet 2022.

Odds Sverigedemokraterna valet 2022

Vad händer om SD vinner 2022?

Vid det här laget vet vi att både mycket och lite kan hända om SD går segrande ur valet. Men det beror också på vad en menar med att SD vinner riksdagsvalet. Får partiet egen majoritet så innebär det förstås något enormt för hela landet. Nu har SD, helt själva, makten i egna händer. De kommer kunna välja Jimmie Åkesson som statsminister, och JÅ i sin tur sina ministrar. Det kommer också bli praktiskt taget fritt spelrum i riksdagen då SD enkelt kommer kunna rösta igenom sina egna förslag.

Samtidigt är det mer troligt att SD hamnar mellan 20-25% och får chansen att bilda regering på ett annat sätt. Bland annat så kan ju SD faktiskt vinna valet genom att de får mest röster. Nu handlar det dock om att sverigedemokraterna måste förlita sig på att framför allt något av Allianspartierna, troligtvis M och/eller KD, är intresserade av att samarbeta.

Men det kan förstås bli ett scenario där Jimmie Åkesson blir ny statsminister. Men även någon annan. Så här ser odds Sveriges nästa statsminister ut. Undrar du något mer inför valet kan du alltid läsa mer om det på Riksdagens hemsida.

Odds på att bli Sveriges nästa statsminister Odds 
Ulf Kristersson/Moderaterna, M 1,85
Stefan Löfven, Socialdemokraterna, S 2,00
Jimmie Åkesson/Sverigedemokraterna, SD 8,00
Annie Lööf, Centerpartiet, C 9,00
Jan Björklund/Liberalerna, L 150,00
Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet, V 150,00
Ebba Busch Thor/Kristdemokraterna, KD 200,00
Gustav Fridolin och Isabella Lövin/Miljöpartiet, MP 200,00
Någon annan partiledare 500,00

Hur många röster kommer Sverigedemokraterna få 2022? Odds Sverigedemokraterna valet 2022!

Odds Sverigedemokraterna valet 2022? Det är svårt att uppskatta exakt hur många röster, i antal, som SD kommer få. Men det finns en del odds antal röster SD att titta på. Många är ju övertygade om att Sverigedemokraterna kommer bli det parti som växer mest, ännu en gång. Dessutom kan det ju bli som så att Sverigedemokraterna faktiskt blir största partiet i Sverige.

Dock är det mest troliga att JÅ och hans vänner får runt 5-8% mer. Det vill säga minst 18%, men kanske ännu mer. Med det här stödet finns dock möjligheterna att kunna vara med i en regering.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply